Hlavní obsah

Konečně potvrzeno: Kulič je do léta 2009 hráčem Sparty

PRAHA

Fotbalista Marek Kulič definitivně přestoupil z Mladé Boleslavi do Sparty Praha. Kluby krátce po úterním poledni dokončily složitá jednání a reprezentační útočník podepsal v novém působišti smlouvu do 30. června 2009. Oba kluby se domluvily na odstupném ve výši devět miliónů korun, další milión poputuje do Mladé Boleslavi v případě, že Sparta postoupí do Ligy mistrů.

Článek

Součástí transferu je vedle finančního vyrovnání i roční hostování Milana Kopice ve středočeském klubu. Přestup, který se už několikrát v průběhu minulých týdnů odkládal a zdál se nemožný, je největším transferem v letošním zimním přestupovém období v české lize. Reprezentační útočník už tak na pondělní sraz národního týmu před přípravným zápasem v Belgii dorazí jako hráč ligového lídra, první start v rudém dresu si může připsat už tuto středu, kdy Spartu čekají dva přípravné duely s Bohemians 1905.

Příchod Kuliče ještě před dvěma týdny vypadal spíše jako utopie, protože Středočeši na Letnou vzkázali, že jednání o přestupu končí. Kulič se však s myšlenkou, že do Sparty nepřestoupí, těžce smiřoval a bylo zřejmé, že kluby znovu zasednou k jednacímu stolu. Již v pátek se pak zdálo, že přestup je uzavřen, ale kluby dohodu opět oddálily.

Kulič chce se Spartou titul

"Nabídky Sparty si velmi vážím a bude pro mě čest obléci rudý dres," prohlásil už v minulém týdnu Kulič v době, kdy se schylovalo k přestupu. Zkušený forward připomněl, že před dvěma lety odmítl nabídku konkurenční Slavie Praha, ale do Sparty prý odešel bez velkého přemýšlení. "Sparta je náš nejlepší klub a já se chci podílet na tom, abych na Letné získal titul," řekl Kulič.

Spokojen s novou posilou je i trenér Letenských Michal Bílek. "Kulič nám svým stylem hry může opravdu pomoci. Typově je to hráč, který nám chyběl, a v české lize podobného fotbalistu s jeho kvalitami a zkušenostmi nenajdete. Věřím, že pro Spartu může být okamžitě přínosem, což byl hlavní motiv, proč jsme ho chtěli," uvedl kouč již v pátek.

Kdysi promarněný talent

Jednatřicetiletý Kulič začínal s ligovým fotbalem v Lázních Bohdaneč, poté působil v Drnovicích a největší část kariéry strávil v Příbrami, kde si vysloužil pověst promarněného talentu. Po dvouletém působení v Českých Budějovicích ale přestoupil v roce 2005 do Mladé Boleslavi a vydobyl si renomé a cestu do reprezentace. V lize dosud odehrál 226 utkání, v nichž vstřelil padesát gólů. V národním týmu nastoupil třikrát a zaznamenal jeden gól.

Místo něj jde do Mladé Boleslavi jednadvacetiletý Kopic, který přišel na Letnou v létě z Jihlavy. Do užšího kádru se ale prosadit nedokázal, a tak se o to bude snažit během ročního hostování v novém klubu, který na něj má i opci na přestup.

Reklama

Související témata: