Hlavní obsah

Liberecký Fleišman nečekal první gól tak brzy

Zápas libereckých fotbalistů s Baníkem Ostrava okořenili domácí hráči čtyřmi brankami (4:1). Zatímco Andrej Kerič, Jan Nezmar a Petr Papoušek jen rozšířili svoje gólové konto v lize o další zásahy, obránce Jiří Fleišman se dočkal v 8. kole premiérové trefy v nejvyšší soutěži. „Nečekal jsem, že se jí dočkám tak brzy. O to víc si toho vážím a vím, že na sobě musím pořád pracovat,“ říká 25letý levý bek severočeského celku.

Foto: fcslovanliberec.cz

Jiří Fleišman.

Článek

Skóroval jste hned po přestávce na průběžných 3:1. Určitě vás zvýšení náskoku uklidnilo...

Jistě, vedli jsme o dva góly a měli jsme zápas rozehraný na vítězství. Ale už před výkopem jsme si na Ostravu věřili. Soupeř nás přesto gólově zaskočil. A beru to trochu na sebe, protože nezafungovala komunikace mezi námi v obraně. Neřekli jsme si, kdo koho má hlídat. Jsem rád, že jsem tohle zaváhání vstřeleným gólem odčinil.

Jak byste celou situaci popsal?

Bylo to po akci, při níž se nevysunul dopředu bek Theodor Gebre Selassie. Tak jsem tam šel místo něj já a čekal jsem na odražený míč, který se přede mnou vykutálel. Vystřelil jsem a padlo to tam.

Moc dlouho jste po svém příchodu do ligy na první branku nečekal...

To je pravda. Mým úkolem jako obránce je hlavně gólům zabraňovat. Nastoupil jsem teprve posedmé v kariéře v nejvyšší soutěži a už patřím mezi střelce. Určitě mě to bude něco stát. Ještě nevím kolik, ale ochotně zaplatím do týmové kasy.

Odkud jste do Liberce vlastně přišel?

Z druholigového Mostu. Byl jsem tam v širším kádru mužstva, které před několika lety hrálo také první ligu, ale hodně času jsem promarodil a do sestavy jsem se nedostal.

Jak se cítíte v Liberci?

Jsem rád, že jsem sem přestoupil. Nepředpokládal jsem, že se hned prosadím do ligy. S týmem jsem se ale už v přípravě sehrál a jsem vděčný za šanci. Budu se snažit zůstat v základní jedenáctce. Chyběl jsem jen v jediném zápase proti Ústí kvůli svalovým potížím. Je tady vynikající tým, který má ambice bojovat o evropské poháry. Bylo by pěkné, kdybychom zápasem s Ostravou načali vítěznou šňůru.

Reklama

Související témata: