Hlavní obsah

Na Plzeň to ještě nevidím, říká Talent roku Krejčí ze Sparty

PRAHA

V devatenácti letech toho má Ladislav Krejčí za sebou už hodně. Stříbro z mistrovství Evropy devatenáctiletých, první ligový gól a hned do sítě Slavie, ale také dvě vážná zranění. Loni v lednu mu zlomil zánártní kůstky na halovém turnaji liberecký Breznaník. V úvodním duelu letošního jara se totéž málem „povedlo“ Ondřejkovi ze Slovácka…

Foto: Petr Horník, Právo

Ladislav Krejčí získal ocenění Talent roku při slavnostním vyhlašování ankety Fotbalista roku.

Článek

„V první chvíli jsem si opravdu myslel, že mám nohu zlomenou. Marek Matějovský, který u mne byl první, mi ale říkal, že vypadá normálně. Po ošetření jsem se na ni postavil a obava, že došlo k nejhoršímu, ze mne spadla. Rychle mi ale otekl kotník. Pokračovat jsem nemohl," vyprávěl už s ulehčením Talent roku 2011. „Strach z dalšího zranění? To ne. Do všeho zase půjdu naplno," zdůraznil.

„Pravý kotník se lepší den ode dne. Začátkem týdne bych snad mohl začít s lehkým tréninkem, ale na Plzeň to nevidím," říkal smutně. „Pro mne jsou zápasy, v nichž nemohu nastoupit, hrozným utrpením. To se táhne už od dorostu. Cítím bezmoc, protože nemohu nic udělat. V pátek jsem byl strašně nervózní a pak smutný, že jsme prohráli v Hradci. Pořád ale máme situaci ve svých rukou a vůbec si nepřipouštím, že bychom titul nezískali. Proti Plzni se musíme chytit a věřím, že to zvládneme, i když u toho pravděpodobně nebudu," dodal.

O EURO nespekuluje

Ligový debut si odbyl 27. února 2010 proti Příbrami, první ligový gól dal Slavii loni v září. To už byl odchovanec Sparty členem jejího ligového základního kádru a v kolonce úspěchů měl napsáno, že je vicemistrem Evropy do devatenácti let. Urostlý levý záložník se líbí i v zahraničí, ale na Letné nechtějí o jeho prodeji ani slyšet. Alespoň zatím, což je pro hráče i klub jen dobře.

V prvním mužstvu Sparty se sešel s dalšími mladíky. „Třeba s Martinem Frýdkem, Jakubem Brabcem, Adamem Jánošem nebo Pavlem Kadeřábkem hrajeme od žáčků, Zdeněk Folprecht, který debutoval v lize ve stejném zápase jako já, je o rok starší, ale také jsme spolu hodně odkopali. Jako malí jsme snili o tom, že si jednou zahrajeme ligu, a dneska je to skutečnost, to je paráda. O to víc bych si přál, abychom zvedli nad hlavu i pohár pro mistra," říkal zasněně nejvýraznější představitel povedeného sparťanského ročníku 1992.

Sportovního šéfa Sparty Jaroslava Hřebíka zná výborně z reprezentace. „Je hodně náročný, což mi vyhovuje. Stříbro z mistrovství Evropy je jeho velká zásluha a já věřím, že budeme hrát takový fotbal i ve Spartě," přál si. Když přišla řeč na EURO 2012, jen skromně konstatoval: „Nejdřív se musím vrátit na trávník, hrát dobře, získat titul a pak se uvidí..."

Reklama

Související témata: