Hlavní obsah

Silný tým už by zápas dovedl k vítězství, netají Jílek po další ztrátě

Praha

Venku ještě nevyhráli, aspoň na domácí zápasy se zatím mohli spolehnout. Také o další jistotu však přišli. Fotbalisté pražské Sparty sice vyhráli poslední čtyři domácí ligové zápasy s Olomoucí se skóre 12:1, tentokrát však v hustém dešti jen remizovali 3:3. Tým exolomouckého trenéra Václava Jílka tak zůstává až sedmý. Na první Slavii dál ztrácí propastných devět bodů a unikají mu také další mužstva. Během reprezentační přestávky bude muset vedení zvažovat, jak dál...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Václav Jílek během utkání s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Proti Olomouci se znovu projevily dvě velké bolesti vašeho mužstva. Je závažnějším důvodem ztráty dvou bodů zahození spousty šancí, nebo hrubky v obraně?

Jednoznačně defenziva, opět individuální chyby. Tři góly jsou dostatečné, abychom doma vyhráli, ale inkasovat tři góly ze čtyř střel na bránu je hrozné. Soupeři nám dávají góly z mála šancí, jež si vytvoří, navíc jim některé nabízíme sami. Na tři góly by Sparta měla doma vyhrát.

Jak je možné, že mužstvo fatální chyby v obraně stále opakuje?

Sami nevíme. Jde o kombinaci těžko předvídatelných a těžko ovlivnitelných chyb. Roli samozřejmě hraje rozhodování hráčů. Možná jsou nastavení, že všechno chtějí uhrát konstruktivně, pak dojde ke srážce myšlenek. Bohužel zdaleka nejde jen o jednoho hráče. Během reprezentační pauzy s tím musíme něco udělat.

Co říkáte třeba Štetinovi, který namazal Plškovi na druhý gól?

Jeho chyba je pro mě velkým překvapením. Po Mladé Boleslavi jsme ho vyndali ze sestavy, chtěli jsme, aby si trochu odpočinul. V týdnu teď vypadal velmi dobře, nebyl důvod se obávat. Předpokládal jsem, že si budou hráči věřit.

Silné mužstvo už by po obratu z 1:2 na 3:2 mělo doma vyhrát, že?

Musím souhlasit. Silné mužstvo ve smyslu silné obrany, nebláznění, by zápas po takovém obratu k výhře dovedlo. Olomouc ve druhé půli měla snad pouhé dvě akce. Nešpor po Mandjeckově chybné rozehrávce trefil břevno, ze druhé jsme znovu inkasovali...

Kanga, Plavšič či Hašek hráli dobře, nebyli však dopředu až příliš utržení ze řetězu?

Rovnováha tam být musí, nelze to mít nastavené 90:10. Hlavně když vedeme 3:2 a máme sílu vedení ubránit, případně přidat čtvrtý gól, který už ovšem není úplně potřeba.

Reklama

Související témata: