Hlavní obsah

Slovácko přehrálo Budějovice, trenér Soukup ovšem neslavil

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Přestože fotbalisté Slovácka přehráli v sobotním duelu Gambrinus ligy na domácím stadiónu České Budějovice 2:0, jejich trenér Miroslav Soukup neměl podle svých slov důvod k oslavě.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Trenér Slovácka Miroslav Soukup

Článek

„Já jsem především moc rád, že jsme po klopýtnutí v poháru v Břeclavi navázali na předchozí povedené zápasy s Teplicemi a Hradcem Králové na našem hřišti. Zároveň ale pocházím z jižních Čech, kde dodnes žiju. Jsem s tímto krajem spjatý a není mi lhostejné, jak si Budějovičtí v lize vedou. S výjimkou odvetného utkání s námi jim budu ve zbytku sezóny držet palce, aby uhráli co nejvíc,“ tvrdil Soukup.

S podobnými pocity se potýkal i záložník moravského týmu Ladislav Volešák, který v létě přesídlil do Uherského Hradiště právě z Českých Budějovic. Gólem v nastaveném čase pojistil vítězství Slovácka.

„Před střetnutím jsem přemýšlel o tom, jaké to bude, když se poprvé v dresu Slovácka trefím právě proti Budějovicím. Plánoval jsem, že se v tom případě zdržím radostných gest. Nakonec jsem však vstřelenou branku přímo na hřišti oslavil s plnou parádou. Hlavně proto, že v hledišti seděla moje manželka, která je v osmém měsíci těhotenství. A taky jsem byl šťastný, že jsem v osmém kole konečně po přestupu do Hradiště skóroval. Však jsem se kvůli tomu před časem i přestal holit. Teď už fousy shodím,“ prozradil Volešák.

Na střetnutí byl pikantní rovněž bratrský souboj sourozenců Mezlíkových. Spokojenější byl po něm starší Radek. Také jeho zásluhou obrana Slovácka nedovolila hostům skórovat. Zuby si na ní vylámal i českobudějovický útočník Pavel Mezlík. „V nejvyšší soutěži jsme proti sobě nastoupili vůbec poprvé. Víc než my to ale prožívala rodina a naši kamarádi. Brácha podal vynikající výkon, vůbec jsem se proti němu neprosadil. Moc mu gratuluju,“ nechal se Pavel slyšet po utkání.

„Táta si před zápasem žertem přál, aby se v něm výjimečně rozdělovalo šest bodů a oba jeho synové získali po třech. To ovšem pochopitelně nešlo. My jsme si tentokrát počínali v defenzivě mnohem zodpovědněji než v minulém duelu Gambrinus ligy v Jablonci, kde jsme třikrát inkasovali. To bylo pro vývoj utkání rozhodující. Zvlášť, když jsme navíc naše dvě šance proměnili,“ liboval si Radek Mezlík.

Reklama

Související témata: