Hlavní obsah

Sparta našla u Pelty univerzálního vojáka. Chytá se i mladá posila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Univerzální voják je série akčních filmů sci-fi s nezničitelným Van Dammem. Jednoho takového v Jablonci během letního přestupního termínu našla i fotbalová Sparta. Reprezentant Jaroslav Zelený od samého začátku sezony putuje sestavou. Všude zahrál dobře, ač jako stoper, krajní obránce a teď i defenzivní záložník.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Jaroslav Zelený ze Sparty během utkání v Českých Budějovicích.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie

Exslávista je příjemným letenským překvapením. „Přijde mi, že Jaroslav může nastoupit jednoduše kdekoliv. I na místě hrotového útočníka nebo brankáře, a podal by tam dobrý výkon. Roli defenzivního záložníka cítí, dává nám možnost variovat. Je dobře že se na hřiště vrátil také Pavelka, který chyběl v přípravě. Zvětší konkurenci a nabídne nám další možnost. Nevím, kde Zelený nastoupí příště. Je jako voják využitelný na více pozicích," usmívá se trenér Brian Priske.

Nejlepším sparťanem v Českých Budějovicích byl ovšem mladý Kryštof Daněk, další letní posila z Olomouce. „Hodně jsme se hecli, myslím, že to bylo vidět i na hřišti. První výhra ve Spartě je fantastický pocit. Všichni to odmakali, zaslouženě bereme tři body. Cítíme, že trenér stojí dál za námi, jen jsme mu to vrátili," líčí pro O2 TV Sport.

„Odehrál dobrý zápas, ale zmínil bych i další, hlavně Sadílka a Zeleného. Kryštof roste každý den, každý zápas. Výborně trénuje a jen to potvrdil. Musím však pochválit také hráče ze střídačky. Byli rozdíloví a přinesli kvalitu," pochvaluje si Priske.

Má Jaroslav Zelený na Spartu? Odpovídá Petr Rada v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Dánský kouč si pochvaluje, že navzdory nevydařenému začátku sezony drží mužstvo dál při sobě.

„Do Českých Budějovic za námi přijeli i nemocní nebo potrestaní hráči, třeba Kuchta. Přišli za námi až na hřiště, což je skvělý přístup," oceňuje Priske.

Reklama