Hlavní obsah

Teplice řeší, jak nahradit Horvátha

TEPLICE

Přestup kapitána mužstva a zkušeného záložníka Pavla Horvátha do Japonska - to je téma, které v současných dnech hýbe teplickým fotbalem. Jak nahradit největší hráčskou osobnost a lídra týmu? Nelehkým úkolem si lámou hlavu jeho bývalí spoluhráči i kluboví trenéři.

Článek

"Pavel nám bude určitě chybět na hřišti i v kabině. Pokaždé s ním byla legrace a žádnou srandu nikdy nezkazil, naopak ji sám vytvářel. Já jsem s ním po jeho odletu ještě nemluvil, ale některým klukům telefonoval už z Frankfurtu nad Mohanem při čekání na spoj do Japonska," řekl Právu teplický obránce Tomáš Hunal.

Nepřekvapila ho rychlost, s jakou k Horváthovu přestupu došlo? "Tušili jsme, že se něco chystá. Někdy je však lepší nic průběžně nezveřejňovat, protože nevíte, co se může stát. Osobně Pavlovi nové zahraniční angažmá moc přeji," tvrdil protřelý bek.

A kdo podle něj převezme v hráčské šatně úlohu hlavního baviče? "Musíme se o to nějak podělit, i když to zpočátku nebude snadné. Naštěstí jsou v týmu i další kluci, kteří nemají ke šprýmování daleko," uvažoval Hunal.

Dirigent Benát by musel přibrat

A zamyslel se i nad otázkou, kteří hráči stávajícího kádru by mohli alespoň částečně Horvátha zastoupit v jeho vůdčí pozici tvůrce hry. "Dobré předpoklady k tomu má Petr Benát. Je ještě mladý a nechybí mu touha na sobě pracovat. Záleží na trenérech, co vymyslí," usoudil Hunal.

Asistent trenéra Jiří Bartl připojil: "Horváth je jen jeden a nelze za něj okamžitě najít adekvátní náhradu. Na nynějším soustředění v Rakousku dáváme ale šanci právě Benátovi, který udělal za poslední půlrok velký výkonnostní skok. Dobře však víme, že se ze dne na den nestane hned novým dirigentem.Středního záložníka dříve hrával i Doležal, to je další z variant."

Čtyřiadvacetiletý Petr Benát se při zmínce o své roli potencionálního Horváthova nástupce jen pousmál: "Já a Pavel? To se nedá srovnávat. Musel bych nejprve přibrat pár kilogramů."

Pak technicky vybavený záložník naladil na vážnější strunu: "Horváth měl super přihrávku, dokázal hru zklidnit, či naopak zrychlit, což se teprve učím. Za dosavadní prvoligovou zkušenost vděčím hlavně bývalému trenéru Strakovi. Asi od třetího jarního kola jsem hrál stabilně a jsem rád, že po kouči Nevrlém mi důvěřuje i nový trenér Mareček."

Ten Benátovi vytýká, že je při hře moc tichý. "Chce po mě, abych více mluvil a nebál se křiknout ani na starší spoluhráče," dodal Benát.

Reklama

Související témata: