Hlavní obsah

VIDEO: Chovanec neuvažoval o tom, že Řepku vyhodí. Slavii přeje, ať přežije

Blíží se velké derby, a fotbalová Sparta musí před pondělním duelem se Slavií (od 20:00 na Letné) zase chystat změny v sestavě. Stejně jako v Plzni, také v Jablonci v minulém kole zklamala a prohrála. Navíc přišla o kapitána Řepku, který čeká na disciplinární trest. Generální sportovní manažer a kouč Jozef Chovanec má víc starostí, než je mu před vyprodanou bitvou s odvěkým rivalem milé...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka a manažer Sparty Jozef Chovanec na tiskové konferenci před utkáním Sparty s Liverpoolem.

Článek

Sparta je druhá, Slavia až devátá. Berete tentokrát v derby nevděčnou roli favorita?

Tabulka nás do ní staví, ale náš poslední výkon v Jablonci by na Slavii v derby určitě nestačil.

Takže chystáte změny v sestavě?

Určitě. Jednak máme potrestaného hráče, jednak se nám náš poslední výkon nelíbil. V takovém případě vždycky reagujeme.

Tím potrestaným je kapitán Řepka. Jak moc vám bude chybět?

Absence Tomáše je pro nás velkou komplikací. Defenziva na něm stojí a když hraje, nemíváme v ní problémy a nedostáváme moc gólů. V zimě jsme však přivedli Tomáše Zápotočného a ten Řepku nahradí.

Sparta oznámila, že udělila Řepkovi za jeho urážlivé gesto vůči jabloneckým divákům vysokou pokutu. Mluví se o částce kolem 200 tisíc korun - není to však vzhledem k jeho opakovaným prohřeškům malá sankce?

Je to v intencích našeho vnitřního disciplinárního řádu. Nijak se nelišíme ve srovnání s evropskými či tuzemskými kluby.

Nezabývalo se vedení Sparty možností, že by problémového kapitána postavilo mimo tým?

Že bychom Řepku vyloučili z kádru? O tom jsme neuvažovali. Vyčkáme na verdikt disciplinární komise.

Jak jste přijal její čtvrteční rozhodnutí, že zahajuje s Řepkou disciplinární řízení?

Čekal jsem, že rozhodne hned, přijde mi to jako prodlužování případu. Je to však v její kompetenci, mně to nepřísluší komentovat.

Také Slavia má starosti, před derby řeší existenční problémy. V jakém rozpoložení asi může na Letnou přijet?

Je to nepříjemné nejen pro její klub, ale také pro celý český fotbal. Je to náš odvěký rival, ale také sportovní partner. Bez Sparty a bez Slavie přece nemůže liga být! Věřím, že to pro ně dobře dopadne. Ale jak jsou na tom před naším vzájemným zápasem, to si netroufnu hodnotit.

Osm kol před koncem ztrácíte na vedoucí Plzeň osm bodů. Řekněte upřímně, je pro Spartu obhajoba titulu ještě vůbec reálná?

Ztráta je velká a nejhorší na tom je, že už nemáme situaci ve svých rukou. Ale dokud je šance, musíme věřit! A hlavně musíme zvládat naše zápasy.

Reklama

Související témata: