Hlavní obsah

Zlín - Ml.Boleslav 0:2Zlín po prohře s Boleslaví 0:2 přezimuje na posledním místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Papadopulos 0 : 1
84. Řezníček 0 : 2

ZLÍN

Mladá Boleslav v sobotu naplnila ve Zlíně i bez vykartovaných Rajnocha a Procházky roli favorita, tři body získala díky trefám Papadopulose a střídajícího Řezníčka ve druhé půli. Valaši se již v sedmém utkání v řadě netěšili z vítězství. Přezimují poslední a jejich situace je už kritická.

Článek

„Bohužel se porážíme vlastními chybami sami. Takových hrubek by se ligové mužstvo dopouštět nemělo. Ještě ale nic nebalíme, na jaře musíme udělat všechno pro to, abychom nejvyšší soutěž ve Zlíně zachránili,“ tvrdil trenér poražených Stanislav Levý.

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně a diváci se v první půli mnoha rušných momentů před brankami nedočkali. Ve výhodných střeleckých pozicích se ocitl dvakrát domácí Bača, avšak nejprve poslal míč do Millerovy náruče a poté prosvištěl balón po teči jednoho z mladoboleslavských zadáků těsně nad břevnem. Úspěšnější nebyl ani Vyskočil, který z 20 metrů mířil těsně mimo.

Hosté vyzkoušeli Baránkovu pozornost do pauzy jen dvakrát. Papadopulos hlavičkoval nad břevno a s Peckovou slabou střelou si brankář Tescomy bez problémů poradil. Krátce po změně stran zlikvidoval Baránek nebezpečnou dělovku Sylvestremu, ale chvíli nato se už Boleslavští radovali z vedoucího gólu. Po pravé straně pronikl Mendy a jeho přesnou přihrávku zužitkoval zblízka nepokrytý Papadopulos.

Inkasovaná branka vyburcovala Zlíňany k mnohem vyšší aktivitě, kterou se kouč Moravanů snažil umocnit dvěmi změnami v sestavě. Několik závarů před Millerem ovšem hostující obrana i s trochou štěstí vyřešila a Bača pálil parádními nůžkami těsně vedle pravé tyče. Zúbek v 76. minutě sám před odkrytou brankou ještě nepochopitelně přihrával. Když už střídající Žůrek míč do sítě dopravil, radost jeho týmu zkalil odpískaný ofsajd.

Rozhodnutí přišlo šest minut před koncem na druhé straně hřiště. Baránkovo netaktické vyběhnutí potrestal dalekonosnou střelou do prázdné branky Řezníček a definitivně pojistil Středočechům tříbodový zisk. „Přečkali jsme krátký úvodní nápor domácích. Naše vedoucí branka pak byla pro vývoj střetnutí klíčová. Zvítězili jsme zaslouženě, dokázali jsme pokrýt urostlé soupeřovy útočníky,“ liboval si boleslavský kouč Pavel Hapal.

FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:0)
Branky: 54. Papadopulos, 84. Řezníček. Rozhodčí: Kocourek - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Zbožínek - Mendy, Pecka. Diváci: 2458.
Zlín: Baránek - Malý, Kroča, Zbožínek, Pazdera - Malár (64. Kraus), Šmahaj, Zúbek (86. Bačík), Vyskočil - Bača, Kroupa (64. Žůrek). Trenér: Levý.
Ml. Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Janíček, Mach - Mendy, Sylvestre (89. Ševinský), Pecka, Opiela, Poláček (69. Kysela) - Papadopulos (82. Řezníček). Trenér: Hapal.

Reklama