Hlavní obsah

Česká marodka v Dortmundu: Koller i Rosický v nemocnici

DORTMUND/PRAHA

K finančním problémům fotbalového klubu Borussie Dortmund přibyly i zdravotní trable klíčových hráčů. Na nemocniční lůžko totiž ulehly české opory vestfálských 'vos' Tomáš Rosický a Jan Koller. Zatímco dvaadvacetiletý špílmachr musel v úterý ráno pod skalpel, obrovitého útočníka trápí zánět průdušek.

Foto: ČTK

Tomáš Rosický (ve žlutém dresu) je po operaci a na fotbal může alespoň na nejbližší tři týdny zapomenout.

Článek

Rosický absolvoval v Bochumi chirurgický zákrok, během něhož mu bylo vyjmuto slepé střevo. "Již v pondělí večer se Tomáš rozhodl po konzultaci s lékaři, že podstoupí chirurgický zákrok. Pokud by k němu totiž nedošlo, tak by se mohl jeho stav v příštích dnech zhoršit," vysvětlila pro ČTK hráčova matka Eva Rosická. Nyní čeká Rosického zřejmě třítýdenní herní pauza a zřejmě bude chybět i v reprezentačním utkání, kterým 11. října ve Vídni zakončí Česko evropskou kvalifikaci.

Koller odjel se spoluhráčem do Bochumi na vyšetření, ale v nemocnici si ponechali i jeho. "Tomáš půjde domů možná v pátek, mně to slibují až na sobotu," popsal Koller situaci.

Kollerovy potíže prý trvají již delší čas. "Nedýchalo se mi dobře a poslední dva zápasy jsem nemohl skoro ani dohrát. Bylo mi jasné, že není vše v pořádku, ostatně potíže s průduškami jsem měl už v patnácti. Požádal jsem proto o speciální vyšetření a dnes zjistili, že to mám pořádně zanešené," objasnil ČTK důvod, proč se lékaři rozhodli pro nemocniční léčbu, během níž mu několikrát denně aplikují silná antibiotika.

Trenér Mattias Sammer se tak před úvodním utkáním Poháru UEFA ve Vídni s tamní Austrií potýká s velmi obtížnou situací. Mimo hru jsou totiž nejen oba Češi, ale také Flavio Conceicao, Christoph Metzelder, Torsten Frings, Marcio Amoruso a Evanilson.

Reklama

Související témata: