Hlavní obsah

Kouč Arsenalu Wenger: Já a trénovat Real? Dejte mi pokoj

LONDÝN

Ani to na mě nezkoušejte, vzkázal trenér Arsenalu Arséne Wenger do Madridu. Francouzský uznávaný kouč hodlá dokončit rozdělanou práci v londýnském klubu a nehodlá se stát případným nástupcem chilského trenéra Manuela Pellegriniho.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Trenér Arsenalu Arséne Wenger trénovat Real Madrid nehodlá.

Článek

Toho si do Realu přivedl prezident španělského týmu Florentino Peréz. Podobně jako hvězdy světového fotbalu. Cíl byl jasný - vítězit. A ačkoliv se o uplynulém víkendu podařilo Realu ve španělské lize předstihnout Barcelonu, v Lize mistrů mu ani gigantická investice ve výši 250 miliónů eur nepomohla, aby pošesté v řadě neztroskotal v osmifinále.

Nepříjemné chvilky tak zažívá kouč Pellegrini, jenž se však snaží hájit. „Chtěl bych z Realu vytvořit opravdové Galacticos. Jenže to není otázkou šesti měsíců, co tady jsem,“ říkal po středečním vyřazení. „Vím, že trenér je první osobou, která je za neúspěch zodpovědná. V tuto chvíli ale nemmohu dělat nic jiného, než pokračovat v práci a čekat, jak rozhodne klubová generalita,“ dodal Chilan.

Zabývat se Realem? To se radši věnuji Hullu

Fanoušci jednoho z nejvýznamnějších evropských celků si však přejí jeho hlavu a zahraniční novináři se již snaží odhadnout, kdo by byl jeho případným nástupcem. Na názor se zeptali také Wengera. „Dejte mi pokoj,“ řekl pobaveně žurnalistům, kteří mu ve čtvrtek položili otázku, zda by v případě nabídky od Realu přijal místo kouče Bílého baletu.

„Vždy se snažím dokončit svůj kontrakt a ten mi v Arsenalu vyprší až v roce 2011. Takže není žádná šance,“ vysvětlil trenér Arsenalu, jenž Kanonýry vede již dlouhých čtrnáct let.

A v právě probíhající sezóně se jeho týmu nedaří vůbec špatně. Po prohrách s Chelsea a Manchesterem United v anglické Premier League slavili jeho svěřenci zisk tří bodů čtyřikrát v řadě a narozdíl od Realu si v úterý postup do čtvrtfinále Champions League zajistili, když v odvetě rozstříleli Porto 5:0.

„Momentálně všechnu svou pozornosti soustřeďuji na Hull City,“ připomněl Francouz příštího soupeře svých svěřenců v anglické nejvyšší soutěži. „Není to možná tak atraktivní tým jako Real Madrid, ale pro mě je v tuto chvíli mnohem důležitější,“ odmítl Wenger různé spekulace. Před zápasem s devatenáctým týmem tabulky má navíc problémy se sestavou. Po zranění Fabregase se totiž zdá, že nebude kvůli zraněným tříslům nastoupit ani další dirigent hry - český reprezentant Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: