Hlavní obsah

Fotbalová nádhera Manchesteru United? Spíš posr... gól, štvalo kouče Wolfsburgu

Manchester

Tenhle moment musel potěšit srdce snad každého fotbalového fanouška, i když zrovna nepřeje Manchesteru United. Na parádní patičku Juana Maty, po níž vstřelil v utkání Ligy mistrů proti Wolfsburgu vítězný gól na 2:1 Chris Smalling, měl ale kouč poražených Dieter Hecking zcela jiný náhled.

Foto: Lee Smith, Reuters

Chris Smalling se raduje z vítězného gólu proti Wolfsburgu.

Článek
Fotogalerie

Wolfsburg hned na úvod šokoval Old Trafford, když se po trefě Daniela Caligiuriho dostal do vedení. V hledišti atmosféra hodně zhoustla protože, po úvodní porážce s PSV už si United další ztrátu nemohli dovolit.

Domácí se ale následně nadechli k drtivému tlaku a především díky Matovi, jenž kromě asistence na vítězném gólu proměnil i penaltu, duel otočili. Byť v závěru se museli bránit náporu hostů.

Měli United dohrávat v oslabení?

Kouč Wolfsburgu Hecking měl navíc za to, že domácí měli dohrávat o deseti. „V 84. minutě tam byl faul na Juliana Draxlera, za což měla jednoznačně být druhá žlutá karta (pro Morgana Schneiderlina), takže nám zase chybělo trochu štěstí," postěžoval si trenér. "Ale zůstávám optimistou, na tomhle výkonu můžeme stavět."

Největší rozruch však na tiskové konferenci vzbudil jeho komentář k rozhodujícímu gólu, který byl lahůdkou v podání United.

„Ten druhý gól byl trochu nešťastný, jak my v Německu říkáme ´scheisse tor´ (posraný gól). Pak jsme se ale zase vzchopili a měli navrch. Mohli jsme, a nejspíš i měli, znovu skórovat," mrzelo Heckinga.

Jeho protějšek Louis Van Gaal mohl být pochopitelně mnohem spokojenější. „Do první půle jsme dali hrozně moc sil a akumulace únavy z posledních pěti šesti zápasů byla trochu znát. Nad vodou nás držel týmový duch. Jsme moc šťastní, ale musíme se ještě zlepšit," zhodnotil utkání nizozemský stratég.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články