Hlavní obsah

Suárez by dal jesle i mořské panně, lichotí útočníkovi Barcelony

Praha

Dvě gólové akce Luise Suáreze proti Paris St. Germain v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů byly jako přes kopírák: těsně předtím, než útočník Barcelony rozvlnil síť, střihl jesle domácímu stoperu Davidu Luizovi. Díky výhře 3:1 jsou Katalánci jednou nohou v semifinále milionářské soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Barcelony Luis Suárez obral o míč brazilského zadáka PSG Davida Luize a následně vstřelil druhý gól katalánského celku.

Článek
Fotogalerie

„Suárez je jediným hráčem na světě, který by dal jesle i mořské panně," napsal na sociální síti Twitter Robert Earnshaw, bývalý velšský reprezentant, který nyní obléká dres Vancouveru Whitecaps FC v americké Major League Soccer.

V žertu upozorňuje na Suárezovu zálibu v jeslích, neboli prostrčení míče mezi nohama protihráče. Ve středu v Paříži to dvakrát odnesl Brazilec David Luiz. První mu Suárez nasadil u postranní čáry, poté obehrál další dva hráče a skóroval, druhé před pokutovým územím, načež následovala rána do šibenice.

„Musel jsem Luizovi ty dvoje jesle dát, nic jiného jsem v danou chvíli nemohl udělat," culil se po utkání Suárez, který si zasloužil chválu i ze strany bývalého parťáka z Liverpoolu, obránce Jamieho Carraghera.

„Vím, co Suárez dokáže, neboť jsem s ním hrál v jednom týmu. Doufám, že o něm budu moci vyprávět někdy v budoucnu i svým vnoučatům," pronesl Carragher.

Uruguayec jako vlk během úplňku

Nad uruguayským útočníkem se rozplývala i španělská média. Deník AS k jeho výkonu uvedl: „Zranění Thiaga Silvy a příchod ne zcela vyléčeného Davida Luize na hřiště znamenaly pro Suáreze pozvánku. Byl v očekávání jako vlk během úplňku, nakonec zaútočil a svoji kořist zardousil."

Statistiky Suáreze, který Barcelonu přišel údajně na 81 miliónů eur (přibližně 2,3 miliardy korun), vykazují pozitivní křivku. Po zákonité aklimatizaci zkraje sezóny jeho výkonnost i produktivita rostou. V posledních 11 zápasech vstřelil 10 gólů, celkově v této sezóně v 33 utkáních v dresu Barcy zaznamenal 18 branek a 13 asistencí. Koho si podá příště?

Reklama

Související témata: