Hlavní obsah

Další šok pro Slovensko! Den po porážce v derby trenér Kozák rezignoval

Bratislava
Aktualizováno

Černý víkend pro slovenský fotbal. Trenér reprezentace Ján Kozák rezignoval den po prohře s českým výběrem 1:2 v Lize národů na svoji funkci. Šokující zprávu večer potvrdil prezident Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik. Dúvodem Kozákova odstoupení jsou údajně spory uvnitř týmu. Trenér po porážce v derby otevřeně kritizoval především opěvované mladé hvězdy Lobotku a Škriniara.

Foto: David Šváb, ČTK

Ján Kozák, trenér fotbalistů Slovenska.

Článek

Jak hodnotí výsledek utkání Marek Hamšík? A co říká atmosféře?

Slováci prožívají složité období. Po porážce s českou reprezentací se problémy uvnitř týmu údajně vyostřily natolik, že trenér zcela nečekaně rezignoval.

"S trenérem Janem Kozákem jsme se na jeho žádost k dnešnímu dni dohodli na ukončení vzájemné spolupráce," potvrzuje na oficiálníém webu prezident Slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik.

Jak připomíná, Kozák byl v době svého nástupu v roce 2013 v nelehké situaci a se slovenskou reprezentací odvedl výbornou práci.

"Vytvořil mužstvo, které dosáhlo řady vynikajících výsledků zapsaných do historie našeho fotbalu. Trenéru Kozákovi chci poděkovat za pět a půl roku práce ve prospěch slovenského fotbalu. Jelikož jde o nečekané rozhodnutí, vzniklou situací se budeme zabývat až po návratu ze Švédska. V přípravném utkání ve Stockholmu, které odehrajeme v úterý, povede mužstvo asistent Štefan Tarkovič," avizuje Kováčik.

Končí nejdéle sloužící trenér

Kozák byl nejdéle působícím trenérem při slovenském národním týmu. Oficiálně byl jmenován do funkce 2. července 2013. V červnu 2017 během rozjeté kvalifikaci na MS 2018 se pak dohodl s vedením SFZ na prodloužení smlouvy a má ji platnou do konce kvalifikačního cyklu o postup na ME 2020. Kozák vedl mužstvo v 54 zápasech, z nichž jeho svěřenci v 29 zvítězili, v 10 remizovali a 15 prohráli se skóre 80:48. Možnost nastoupit premiérově v národním týmu dostalo od kouče 32 hráčů.

Kozák přivedl reprezentaci poprvé v historii Slovenska na závěrečný turnaj ME. Na šampionátu ve Francii v roce 2016 jeho tým navíc postoupil ze skupiny, až v osmifinále podlehl Německu 0:3. V kvalifikaci na mistrovství světa 2018 pak Slovákům jen těsně utekl postup do baráže, když v tabulce mužstev ze druhých příček skončili na 9. místě. Do baráže postoupilo osm týmů.

Reklama

Související témata: