Hlavní obsah

VIDEO: Světový unikát - Kaladzeho dva vlastenci proti Itálii

PRAHA

To, co předvedl gruzinský fotbalový kapitán Kacha Kaladze v sobotním kvalifikačním zápase o postup na MS 2010 proti Itálii, nemá na mezinárodní scéně obdoby. Nejslavnější hráč domácího mužstva se totiž dvěma parádními vlastními góly postaral o vítězství 2:0 týmu z Apeninského poloostrova, kde shodou okolností Kaladze v klubu AC Milán působí od roku 2001.

Foto: Efrem Lukatsky, ČTK/AP

Smutný aktér zápasu Gruzie - Itálie Kacha Kaladze (uprostřed) opouští hřiště po dvou vlastních gólech.

Článek

Kaladze se v nedávné době potýkal ze zdravotními komplikacemi, když ho ze hry vyřadila operace kolene. Jednatřicetiletý zadák Rossoneri se tak v dresu národního týmu proti Itálii objevil po dlouhých sedmi měsících. Na svůj návrat do gruzínské reprezentace však určitě nebude vzpomínat v dobrém.

Zkušený stoper si v utkání, v němž již domácím o postup na světový šampionát nešlo, vsítil dva prvotřídní vlastence, za které by se nestyděli ani borci italského národního týmu. V 57. minutě totiž z velké dálky napřáhl Palombo a Kaladze ve snaze odvrátit hlavou míč nedal svému brankáři šanci. O deset minut později pak domácí obránce, jenž má na kontě již 188 zápasů v AC Milán, usměrnil k tyči centr z levé strany.

Itálie se vítězstvím dostala na vedoucí pozici skupiny 8, kde má se sedmnácti body na druhé Irsko náskok jednoho bodu a navíc zápas k dobru. Gruzie je v tabulce s pouhými třemi body za tři remízy poslední.

Reklama

Související témata: