Hlavní obsah

Legenda odešla, Messi udeřil. S Maradonou se vytratila ze stadiónu smůla, žertovali Argentinci

Belo Horizonte

Můžete se na něj připravovat týden, ale stejně to většinou není nic platné. Jako v sobotu odpoledne Íráncům. Devadesát minut sice argentinského fotbalistu Lionela Messiho drželi na uzdě, jenže pak mu dopřáli trochu prostoru, argentinský klenot zacupital s míčem, levačkou obstřelil gólmana a outsiderovi zbyly oči pro pláč.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Argentinský tahoun Lionel Messi (vlevo) právě vstřelil jediný gól duelu proti Íránu v rámci skupiny F na mistrovství světa.

Článek
Fotogalerie

„Je úplně zbytečné říkat, že Messi je famózní hráč, který rozhoduje zápasy. Zkrátka to zase potvrdil. S ním je možné všechno," pravil po utkání trenér Argentiny Alejandro Sabella, který tím naznačil, že Jihoameričané myslí na světovém šampionátu hodně vysoko.

Branku už ale neviděla argentinská legenda Diego Maradona, který odešel z hlediště v 90. minutě. Zřejmě už Messimu a spol. nevěřil. „Jeho odchodem nás zřejmě opustila smůla," žertoval na twitteru šéf argentinské fotbalové asociace Julio Grondona.

„Když je potřeba, objeví se Messi a dá vám vítězství," chválil spoluhráče z národního týmu i Barcelony, obránce Javier Mascherano. Messi však zaúřadoval těsně před „dvanáctou". Zápas byl už totiž v nastavení, spěl nezadržitelně k bezbrankové remíze. Nutno dodat, že zasloužené, neboť Íránci po přestávce lehce upustili od totální defenzivy, při svých výpadech byli dvakrát blízko gólu.

„Před vápnem byli úplně všichni hráči Íránů, bylo velmi obtížné si vytvořit šance. K tomu jsme mohli inkasovat po brejcích. Naštěstí se to nestalo, díky Messimu jsme nakonec trpaslíka zlomili," podotkl brankář Romero.

Argentina si díky druhé výhře zajistila s předstihem osmifinále, závěrečný zápas s Nigérií může odehrát v klidu a pošetřit opory. „S Nigérií očekáváme klidnější zápas," usmál se Mascherano.

Jak dopadnou fotbalisté Argentiny na letošním MS v Brazílii?
Skončí v osmifinále
19,2 %
Probojují se do čtvrtfinále
27,9 %
Postoupí do semifinále
13,8 %
Zahrají si finále, na titul ale nedosáhnou
7,9 %
Stanou se mistry světa
31,2 %
Celkem hlasovalo 3261 čtenářů.

Reklama

Související témata: