Hlavní obsah

Fotbalista Maradona se vložil do Nobelovy ceny za mír

BUENOS AIRES

Legendární fotbalista Diego Maradona vyzval norský parlament, aby Nobelovu cenu dostala charitativní organizace Asociación Civil Abuelas de Plaza de Mayo, která pátrá po dětech unesených v letech 1976 až 1983 argentinskou vojenskou diktaturou. Norský Nobelův výbor oznámí letošního laureáta v pátek.

Foto: Darren Staples, Reuters

Diego Maradona ještě jako trenér argentinské reprezentace

Článek

"Neohroženě, klidně a statečně bojují za navrácení dětí unesených vládními teroristy k rodinám," citovala agentura Reuters z Maradonova dopisu. "Cenu si zaslouží za lásku a péči, kterou daly 102 nalezeným dětem a pokračujícímu v hledání dalších čtyř stovek, které jsou nezvěstné," uvedl mistr světa z roku 1986 a bývalý trenér argentinské reprezentace.

Devětačtyřicetiletý Maradona se s prezidentkou organizace Estelou de Carlottovou setkal v červnu před mistrovstvím světa v Jihoafrické reprezentace. Nadace byla založena v roce 1977 a zabývá se hledáním dětí unesených vojenskou diktaturou, během které v Argentině zmizelo 30 tisíc lidí.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.