Hlavní obsah

Panenka nabízí ke koupi svůj knír! Legendární Tonda křtil fotbalový komiks

Praha

Předzvěst byla vydařená. Fanoušci si připomněli nejen realitu 70. let včetně prezidenta Gustáva Husáka, ale především legendární penaltu. Ivan Trojan se v povedeném videu převtěluje do svého dětského i současného fotbalového idolu, Antonína Panenky. Populární herec, který je známý svou náklonností k fotbalistům Bohemians, vzpomíná na slavnou Panenkovu penaltu a upozorňuje tak na legendy české kopané. Jejich příběhy vypráví kniha s ilustracemi a komiksy Hrdinové, která vychází právě tento týden.

Ivan Trojan - Hrdinové

 
Článek
Fotogalerie

Kniha Hrdinové, jejímž autorem je Ondřej Fuczik, rozšiřuje předvánoční nabídku. Vypráví příběhy legendárních hráčů minulosti i současnosti českého fotbalu. Napůl komiksová publikace poutavou formou převypráví příběhy osobností jako Andrej Kvašňák, Pepi Bican, František Plánička, Josef Masopust, Ivo Viktor, Antonín Panenka, Pavel Nedvěd, Petr Čech a mnoho dalších.

Originální titul pokřtili Jan Berger, Antonín Panenka a Ivo Knoflíček. Fanoušci se během autogramiády v pražském knihkupectví Neoluxor také zajímali, zda by se populární Klokan století někdy vzdal svého charakteristického kníru.

„Kdyby mi nějaký sponzor nabídl nějaký ten milión, tak proč ne...? Vousy navíc rychle dorostou," smál se pobaveně Panenka.

S knihou je nadmíru spokojený. „O nás se říkalo, že máme zlaté nohy, autor ilustrací má zase zlaté ruce. Komiksy jsou velmi dobře nakreslené. Klobouk dolů," oceňuje Panenka.

„Jsem fanouškem komiksů, již dlouho je sbírám. Jsem rád, že konečně také vznikají i ty s jinou tématikou. V knize Hrdinové jsem se poznal, takže říkám dobrá práce," uculuje se Berger.

Čtenáři najdou také příběh emigrace Ivo Knoflíčka se spoluhráčem Lubošem Kubíkem. „Pro nás velká škola. Naučili jsme se cizí jazyky, poznali mnoho zahraničních hráčů a získali kamarády. Mladým hráčům zahraniční angažmá jen doporučuji," radí Knoflíček.

Reklama