Hlavní obsah

Slavia - Zlín 0:1Slavia pod Šilhavým prvně selhala! Zlín se těší na finále poháru

Praha

Skvostná série fotbalistů pražské Slavie skončila. Po čtyřiadvaceti soutěžních duelech bez prohry padl lídr ligové soutěže v úterý večer v semifinále MOL Cupu se Zlínem 0:1, a tak je sen Pražanů o zisku double rozmetán. Šlo o první nezdar týmu z Edenu pod taktovkou trenéra Šilhavého. Hosté se naopak těší na první finálovou účast v novodobé historii druhé nejprestižnější tuzemské soutěže.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hráči Zlína se radují z vítězství.

Článek
Fotogalerie

Mnoho nepřesností na obou stranách bylo překážkou k vytvoření příležitosti, z níž mohl padnout gól. Střely domácích borců Baráka a Tecla neměly naději na úspěch, na druhé straně se možnost ohrozit Kováře rýsovala pro Fantiše, který využil zaváhání Deliho, jenže než se stačil rozmyslet, co provede, stačil se chybující zadák Slavie vrátit a chybu napravit.

Když však začal kličkovat po půlhodině hry na vlastní polovině a Traoré jej o míč obral, bylo se Slavií zle. Zlínský záložník totiž bleskově posunul míč za záda rozhozené defenzivy Pražanů a Holík pravačkou poslal hosty do vedení.

Následně mohl Zlín dvakrát navýšit vedení, ovšem po spolupráci trojice Štípek, Traoré, Fantiš posledně jmenovaný příliš váhal se zakončením, a tak o míč přišel. Vzápětí pak Holík nebyl dostatečně koncentrovaný při zmatcích domácích zadáků před Kovářem.

Slavia mohla i přes špatný výkon ještě před přestávkou srovnat, ovšem když Mešanovič vystřihl parádní nůžky, zastavila jeho pokus tyčka.

Tlak Slavie nestačil

Hned po obrátce poslal domácí trenér Šilhavý do hry kanonýra Škodu, ovšem blíže ke gólové radosti měli hosté. Po parádním pasu Traorého měl tutovku Matějov, jenže osamocený před Kovářem pálil nepřesně.

Slavia se následně tlačila do ofenzivy ve snaze o vyrovnání. Jenže postrádala přesnost a klid v blízkosti pokutového území. A když už Hušbauer v 73. minutě vykouzlil pravačkou parádní centr, hlavičkoval Mešanovič příliš slabě, tudíž Dostál míč v pohodě lapil.

Následně vymyslel další parádní akci skvěle hrající Traoré, jenž ve středu pole vybojoval míč pro Vukadinoviče, po jehož přihrávce se octl Bartolomeu v nadějné pozici, jenže jej rozhodil vyběhnutím Kovář.

Slavia si i přes úpornou snahu vlivem nepřesností a chybějícího důrazu nedokázala připravit kloudnou šanci, a tak je vyřazena. Zlín naopak může navázat na největší úspěch klubové historie, který představuje triumf tehdejšího Gottwaldova v Československém poháru v roce 1970.

Druhého finalistu určí středeční duel mezi Mladou Boleslaví a Opavou.

Semifinále MOL Cupu:
Slavia Praha - Fastav Zlín 0:1 (0:1)
Branka: 31. Holík. Rozhodčí: Machálek - Arnošt, Boček. ŽK: Gajič, Holík, Hnaníček, Dostál. Diváci: 5012.
Slavia: Kovář - Bořil, Lüftner, Deli, Flo - Ngadeu - Tecl (76. Mingazov), Hušbauer, Barák (60. Sýkora), Zmrhal (46. Škoda) - Mešanovič. Trenér: Šilhavý.
Zlín: Dostál - Pazdera, Gajič, Jugas, Matějov - Traore, Hnaníček - Kopečný, Holík (89. Chwaszcz), Štípek (72. Bartolomeu) - Fantiš (52. Vukadinovič). Trenér: Páník

Reklama