Hlavní obsah

Čech třikrát lovil míč ze sítě, Wenger po vyřazení Arsenalu počítal další raněné

Sheffield

Fotbalisté Arsenalu nečekaně propadli už v osmifinále Ligového poháru. Brankář Petr Čech na hřišti druholigového Sheffieldu Wednesday, v jehož dresu zářil Daniel Pudil, třikrát inkasoval. Kanonýři navíc už v úvodu utkání přišli o klíčové hráče Alexe Oxlade-Chamberlaina i Thea Walcotta. Manažer londýnského týmu Arséne Wenger počítal další hráče na marodce a po vyřazení Gunners jen povzdechl: „Naši mladíci zatím nemohou hrát na takové úrovni. Žádný z nich.“

Foto: Lee Smith, Reuters

Situace v brance Arsenalu po třetím gólu Sama Hutchinsona (není na snímku).

Článek
Fotogalerie

Francouzský trenér nechal doma opory Arsenalu Alexise Sáncheze, Santiho Cazorlu nebo Mesuta Özila. Už v páté minutě navíc musel ze hřiště Oxlade-Chamberlain a ani jeho náhradník Walcott se na slavném Hillsborough dlouho neohřál. Kanonýři sice drželi míč častěji na svých kopačkách, ale góly stříleli domácí.

I s přispěním Daniela Pudila. Ten v 27. minutě připravil na levé straně první branku zápasu, když přesně našel kopačku Wallace, jenž skóroval přesně k pravé tyči Čechovy branky. „Brilantní gól," rozplývali se komentátoři stanice Sky Sports. Český brankář byl v tu chvíli bez šance a stejně jako při dalších dvou trefách Sheffieldu mu defenziva Gunners příliš nepomohla.

„Byl to hodně špatný večer. Dva góly jsme inkasovali po standardních situacích. Na začátku jsme přišli o dva klíčové hráče a poté jsme nebyli schopni hrát na potřebné úrovni. Byla to pro nás velká rána," citoval Wengera Daily Mail.

Marodka Arsenalu:
Aaron Ramsey (podkolenní šlacha - návrat koncem listopadu)
Tomáš Rosický (koleno - návrat nejdříve na přelomu roku)
Jack Wilshere (po operaci holenní kosti - návrat nejdříve v prosinci)
David Ospina (stehno - návrat v lednu)
Danny Welbeck (koleno - návrat o Vánocích)
Mikel Arteta (koleno - návrat neznámý)
Alex Oxlade-Chamberlain - nejistá diagnóza, sval
Theo Walcott - nejistá diagnóza, sval

Kouč Arsenalu nasadil do základní sestavy mimo jiné i mladíky Glena Kamaru, Alexe Iwobiho či Ismaela Bennacera. Jenže po vyřazení připustil, že ještě nejsou připraveni hrát důležité zápasy. „Bohužel žádný z nich nemůže hrát na této úrovni. Někteří si počínali hodně naivně. Sice jsme drželi míč, ale nic jsme s ním neudělali. Pro naše mladíky to bylo hodně náročné," přiznal Wenger.

Oxlade-Chamberlain i Walcott mají svalová zranění, zatím však není jasné, jak dlouho budou chybět. „Mám docela obavy, v sobotu nás čeká Swansea a blíží se duel Ligy mistrů v Mnichově na Bayernu. Přišli jsme o dva hráče a ostatní zkušené jsem nechal doma. Nemůžeme si dovolit další ztráty," dodal manažer Arsenalu.

Reklama

Související témata: