Hlavní obsah

Světové zákroky! Čech sklízí v Anglii aplaus, jeho famózní výkon chválí i soupeři

Londýn

Katastrofální start angažmá v Arsenalu v lize je zapomenut, brankář Petr Čech je v Anglii znovu opěvovaným hrdinou. Za famózní výkon ve šlágru proti Liverpoolu (0:0) sklízí na Britských ostrovech zasloužený aplaus ze všech stran.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech v bráně Arsenalu vyřešil další spletitou situaci v utkání s Liverpoolem.

Článek
Fotogalerie

Po hororovém představení proti West Hamu internet zaplavily jedovaté vtípky na jeho účet a nejeden příznivec Kanonýrů začal pochybovat, zda nákup českého gólmana z Chelsea byl šťastný tah. To už ale neplatí.

„Skvělí gólmani se dokáží oklepat z občasných chyb," reagoval na výkon proti Liverpoolu na Twitteru mimo jiné bývalý anglický reprezentant Gary Lineker.

Chválou nešetřili na stejné síti ani brankářští kolegové. „Wow, skvělé zákroky Petra Čecha. Udržel Arsenal ve hře," napsal například Pepe Reina. „Úžasné zákroky od Petra Čecha," přidal zase Shay Given. Ikonu s uznalým potleskem přidal i David De Gea.

Plzeňský rodák se blýskl především v první půli, kdy neuvěřitelně zlikvidoval stoprocentní šanci po střele zblízka od Bentekeho. Následně konečky prstů vytáhl na tyč pokus Coutinha.

Tohle je pravý Čech

„V první půli byl jasně mužem zápasu Petr Čech," připustil po utkání i kouč Liverpoolu Brendan Rodgers. „Petr odvedl vynikající práci, protože nás podržel v důležitých okamžicích. Ale tohle jsme od něj očekávali," chválil trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Pozitivními ohlasy nešetří ani britský tisk. „Opravdový Petr Čech se ukázal až v pondělí večer. Dokázal, že noční můra z duelu proti West Hamu byl jen náhodný výkyv. Arsenal má konečně gólmana, kterému může věřit. Čech ho udržel ve hře dvěma světovými zákroky, na které neměl mít vůbec nárok," napsal například list Daily Mail.

„Předvedl zákrok sezóny, když ze čtyř yardů zlikvidoval tutovku Bentekeho. V první půli ještě ukázal další prvotřídní zákrok proti Coutinhovi. Čech je zpátky v nejlepší formě," zhodnotila televize ITV.

Spokojený byl pochopitelně i sám brankář. „Tohle byl přesný opak toho, co jsem prožil v prvním zápase. Když začínáte v novém klubu, chcete se dobře uvést, což se nestalo. Musel jsem ale dál tvrdě makat a připravit se na další zápasy. Tentokrát jsem byl vždy na správném místě. Je neuvěřitelné, že z tolika šancí nepadly žádné góly," řekl Čech televizi Sky Sports.

I přes výtečný výkon gólmana domácí pochopitelně mrzela bodová ztráta. Obzvlášť, když je sudí dost možná okradli o regulérní gól Aarona Ramseyho, jenž byl podle arbitrů v ofsajdu.

„Dali jsme regulérní gól, který nebyl uznán. Nevěřím, že bych s tím mohl cokoliv udělat. Zkrátka rozhodčí neuznal platný gól. Ať se vám to líbí, nebo ne, tohle je prostě fakt," soptil po utkání Wenger.

Reklama

Související témata: