Hlavní obsah

Brückner musel pro Itálii udělat změny

PRAHA

Po zranění reprezentační brankářské jedničky Petra Čecha musel trenér národního týmu Karel Brückner povolat náhradu. Na uvolněný post tak dodatečně nominoval Antonína Kinského z ruského Saturnu Ramenskoje. Jako devatenáctého hráče na středeční přípravné utkání s Itálií pak povolal ještě obránce Racingu Štrasburk Václava Drobného.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Karel Brückner musel udělat změny v nominaci pro zápas s Itálií

Článek

"O zranění Čecha jsem se dozvěděl v sobotu večer po návratu z Opavy, kde jsem byl na Spartě. Obvolával jsem si i další hráče. Kinský je v podstatě gólmanskou trojkou, takže jsem ho oslovil jako prvního," řekl Brückner pro deník Právo.

Kinský se těší

Antonín Kinský se dozvěděl o své nominaci v neděli dopoledne ve Španělsku, kde je Saturn Ramenskoje na soustředění. "Ihned mi sháněli nejbližší spojení, abych se dostal co nejdříve do Prahy. Nominace mě potěšila, ale za těchto okolností to není příjemné. Petrovi přeji brzké uzdravení," říkal brankář, který v zimě odešel z Liberce do Ruska.

"Vlastně od přestupu jsem nebyl doma, takže se těším. V klubu jsem s uvolněním neměl problémy. Vedení i trenér mi řekli, že nominace budou respektovat. Dokonce si považují, že jsem v reprezentaci," dodal Kinský.

Drobný přesvědčil

Jako devatenáctý hráč byl nominován bývalý kapitán mistrů Evropy do 21 let Václav Drobný, který je oporou obrany Štrasburku. "O možnosti donominování jednoho hráče jsem hovořil už minulý týden. Říkal jsem také, že uvažuji o stoperovi. Drobný podává velmi dobré výkony a kromě výpadku zaviněného zraněním hraje stabilně. Rozhodla pro něj jeho kvalita, přesvědčil mě," uvedl důvody pro nominaci tohoto fotbalisty kouč reprezentace.

Drobný se dozvěděl o nominaci také v neděli. "Byl jsem na tréninku. Volal mi také Petr Čech, že se mám ozvat trenéru Brücknerovi. Ten mi řekl, o co jde. Mám z toho radost, protože už jsem považoval tento cyklus pro sebe za uzavřený. Takhle mám ještě naději. Sbalil jsem věci a vyrazil autem do Prahy. Chtěl bych pochopitelně proti Itálii nastoupit, ale to teď není prioritou. Záleží na trenérovi. Já jsem moc rád, že mohu být v prostředí téhle perfektní fotbalové party," vykládal Drobný.

Reklama