Hlavní obsah

Čech: Věříme, že pro nás EURO bude hodně dlouhé

Také českou brankářskou jedničku Petra Čecha potěšila dvě poslední vystoupení národního týmu, ve kterých obě dvě utkání tým Karla Brücknera vyhrál. Pátečního soupeře Skoty ohodnotil jako těžšího protivníka než Litvu. „Nálada je velice dobrá, zvládli jsme oba dva zápasy. Splnilo se to, co se od toho očekávalo,“ řekl po zápase, ve kterém Česko na pražské Letné porazilo Skotsko 3:1, gólman Čech.

Článek

Jak jste vnímal utkání ze svého pohledu?

Trenéři chtěli dát prostor každému, jak vzhledem k tomu, že jsme měli nabitý program, tak také kvůli vedru bylo dobře, že jsme zátěž rozložili na více hráčů. I přesto všechno byl výkon kvalitní, proti soupeři, který velice dobře bránil.

Několikrát v utkání vám podklouzla kopačka, měl jste problém s obutím?

S obutím jsem problém neměl. Nebyl jsem jediný, kdo uklouzl, protože hřiště bylo strašně tvrdé.

Jaká je v týmu nálada?

Nálada je velice dobrá, zvládli jsme oba dva zápasy. Splnilo se to, co se od toho očekávalo. Trenéři měli možnost vyzkoušet si všechny možné varianty, všechny hráče, nikdo se nezranil. To jsou samá pozitiva.

Máte pocit, že jsou ještě ve hře rezervy?

Vždy je co zlepšovat. Je vidět, že výkony gradují. Ukazuje se, že má tým dobře našlápnuto.

Trenéři říkali, že budou chtít zlepšit defenzívu, myslíte, že už fungovala lépe?

I když jsme dostali gól, o kterém si myslím, že byl výbornou individuální akcí střílejícího hráče, tak si myslím, že jsme soupeře do ničeho moc nepustili.

Asi vám přijde vhod, že si teď budete moct na chvilku od fotbalu odpočinout?

Je dobře, že máme teď dva dny volna. Program byl náročný. Věříme, že pro nás EURO bude hodně dlouhé. Je výhoda, že začínáme jako první.

Pořád vás trápí neúspěch z finále Ligy mistrů?

Teď myslím jen na EURO.

Reklama