Hlavní obsah

Na otázky čtenářů odpovídal trenér reprezentace a předseda ČMFS Ivan Hašek

PRAHA

Čekají ho dva zápasy pravdy. Možná nejdůležitější v trenérské kariéře, protože v kvalifikačních duelech proti Polsku a Severnímu Irsku půjde české fotbalové reprezentaci o naději na druhou příčku ve skupině, baráž a vidinu cesty na světový šampionát do Afriky. Hodinu před pátečním polednem vyřkne Ivane Hašek nominaci na tato utkání, v pravé poledne bude odpovídat na čtenářům Sport.cz v on-line chatu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČMFS a trenér reprezentace Ivan hašek bude odpovídat čtenářům Sport.cz v pátečním on-line chatu.

Článek

Probudil českou fotbalovou reprezentaci k životu, uhrál remízu na Slovensku a pak splnil povinnost a získal tři body proti San Marinu, jenže nejtěžší zkoušky na šéfa českého fotbalu a trenéra reprezentace v jedné osobě Ivana Haška teprve čekají. Příští sobotu na pražské Letné v kvalifikačním střetnutí s Polskem, ve středu 14. října v posledním díle bojů o Afriku v Edenu proti Severním Irům v Edenu.

Trenér národního týmu Ivan Hašek ovšem pevně doufá, že o poslední díl nepůjde a on svůj tým do baráže dovede. Chce to ovšem jednu „maličkost“ - získat ve dvou inkriminovaných střetnutích šest bodů a věřit, že Slovinsko nevyhraje v Bratislavě se Slovenskem. V tom případě by tudíž naděje na druhé místo ve skupině a baráž žila... I proto zvažoval trenér velice důkladně jména všech hráčů, které ke kvalifikačnímu dvojzápasu povolá a na rozdíl od svého polského kolegy oznámil nominaci až o týden později.

Na utkání, jež jeho výběr čekají, stejně jako na hráče, které k zápasům pravdy povolal, se můžete Ivana Haška ptát v on-line chatu na Sport.cz od 12 hodin. Nabízí se ale pochopitelně i další témata, neboť trenér je zároveň i předsedou Českomoravského fotbalového svazu a má za sebou první měsíce strahovského kralování.

Nebyly pro něho ani trochu snadné a jednoduché, neboť se musel vypořádávat s kauzou kolem vstupenek na EURO 2004 v Portugalsku, jež po letech vyplavala na světlo světa, personálními změnami v marketinkové společnosti fotbalového svazu STES, ale třeba i aférou svého místopředsedy Miroslava Kříže, který byl finančním úřadem obviněn z krácení a neplacení daní. To všechno jsou otázky, jež v uplynulých měsících a týdnech hýbaly fotbalovým národem a na něž se můžete Ivana Haška v on-line chatu na Sport.cz v pátek od 12 hodin ptát.

Reklama