Hlavní obsah

Golfové Championship Tour vede O'Hair, Woods ztrácí ránu

ATLANTA

Americký golfista Sean O'Hair je po prvním kole v čele průběžného pořadí finálového turnaje americké sezony, turnaje Championship Tour, jehož vítěz se může zajistit nejen dílčí prvenství, ale i celkový triumf s prémií deset miliónů dolarů.

Foto: Steve Schaefer, Reuters

Americký golfista Sean O'Hair na Tour Championship

Článek

Vedoucí muž zahrál ve čtvrtek hřiště v Atlantě čtyři rány pod par. Největší favorit Tiger Woods zaostává po prvním kole o ránu. Pod par hřiště se z třicítky, která absolvuje celé čtyři soutěžní dny, dostalo pouze šest hráčů.

Woods sice během úvodního kola často dával najevo svou nespokojenost a nervozitu, ale jeho finiš byl tradičně vydařený a pomohl mu do bezprostřední blízkosti vedoucího O'Haira. Ten zaznamenal šest birdie a pouze dvakrát ztratil, a proto zůstal v čele.

Na hřišti, které ještě před několika dny smáčel vytrvalý déšť, měli hráči složitou situaci a nevyvarovali se nečekaným zaváháním. Přesvědčil se o tom například jeden z hlavních favoritů Phil Mickelson, který se dlouho pohyboval na předních příčkách pořadí, jenže všechny jeho naděje pohasly na 14. jamce: na čtyřparu zahrál čtyři rány nad par a rázem se ocitl na chvostu výsledkové listiny.

Golfové Championship Tour v Atlantě - 1. kolo (par 70, dotace 7,5 miliónu dolarů):
1. O'Hair 66, 2. Woods 67, Cink (všichni USA) 67, Harrington (Ir.) 67, 5. Glover 68, 6. Marino, D. Johnson (všichni USA), Goosen (JAR) všichni 69.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články