Hlavní obsah

Rakouský golfista Wiesberger se po štaci na LIV Golf vrací do DP World Tour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouský golfista Bernd Wiesberger se po dvou odehraných sezonách v kontroverzní sérii LIV Golf financované Saúdskou Arábií vrátí do DP World Tour. Podle vyjádření zástupců evropského okruhu přijal všechny sankce, které za odchod do konkurenčního seriálu dostal, a jeho návratu nic nebrání.

Foto: Vincent Carchietta, Reuters

Bernd Wiesberger při úderu na turnaji LIV Golf Bedminster.

Článek

Vítěz osmi turnajů na European Tour se připojil k lukrativní sérii LIV Golf v roce 2022. V letošní sezoně obsadil osmatřicetiletý golfista v individuálním pořadí soutěže až 41. místo, přišel o smlouvu a stal se volným hráčem.

Zažádal si proto o přijetí zpět do DP World Tour a výkonný ředitel seriálu Keith Pelley mu podle oficiálního prohlášení s ohledem na platné řády vyhověl. Wiesberger na sociálních sítích napsal, že už se na návrat plně soustředí.

„Nikdy jsem se nevzdal členství, a proto jsem vděčný za příležitost, že znovu budu moci odehrát kompletní sezonu,“ vzkázal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.