Hlavní obsah

Finové dorazí na České hokejové hry s nezkušeným týmem

HELSINKY

Nepříliš zkušený kádr, ve kterém je pět nováčků, nominoval trenér finské reprezentace Jukka Jalonen pro blížící se České hokejové hry. Na úvodní podnik seriálu Euro Hockey Tour do Karlových Varů pozval až na dvě výjimky hráče z finské nejvyšší soutěže. Krajánky jsou pouze obránci Juuso Hietanen a Ville Mäntymaa působící ve Švédsku.

Článek

Premiérový start v národním dresu by v nové KV Aréně měli absolvovat brankář Pekka Tuokkola, obránci Harri Ilvonen, Mikko Kalteva a útočníci Tomi Mäki a Masi Marjamäki.

Finsko bude na západě Čech ve čtvrtek prvním soupeřem domácí reprezentace, v sobotu se utká se Ruskem a první díl seriálu EHT zakončí nedělním soubojem se Švédskem.

Nominace:
Brankáři: Pekka Tuokkola (Jyväskylä), Petri Vehanen (Lukko Rauma),
obránci: Juuso Hietanen (Brynäs/Švéd.), Harri Ilvonen (Tappara Tampere), Mikko Kalteva (Jokerit Helsinky), Jan Latvala (Pelicans Lahti), Olli Malmivaara, Jyrki Välivaara (oba Jyväskylä), Ville Mäntymaa (Frölunda/Švéd.), Markus Seikola (Ilves Tampere),
útočníci: Marko Anttila, Masi Marjamäki (oba Ilves Tampere), Kristian Kuusela, Jari Viuhkola (oba Kärpät Oulu), Kalle Kerman, Tuomas Kiiskinen (oba KalPa Kuopio), Antti Erkinjuntti (TPS Turku), Juha-Pekka Haataja (IFK Helsinky), Henri Heino (Pelicans Lahti), Joonas Kemppainen (Hämeenlinna), Toni Kähkönen (Blues Espoo), Jori Lehterä (Tappara Tampere), Tomi Mäki (Jokerit Helsinky).

Reklama

Související témata: