Hlavní obsah

V Dynamu Moskva skončil i Pletka

MOSKVA

Tři dny po Pavlu Rosovi skončil v Dynamu Moskva i druhý český hokejista Václav Pletka. Reprezentační útočník tak vydržel v ruské metropoli jen necelé dva měsíce. Informaci ruských médií potvrdil hráčův agent Robert Spálenka.

Článek

Kontrakt, jenž měl platit do konce příští sezóny, zrušil Pletka kvůli tomu, že coby člen čtvrtého útoku dostával málo času na ledě, i proto, že mu klub platil se zpožděním. "Václav měl smůlu, že přišel do Dynama v době, kdy se mu nedařilo. A i s penězi tam byl problém," řekl Spálenka. Při rozvázání kontraktu se nicméně finančně strádající ruský klub zavázal, že peníze hráčovi vbrzku uhradí.

Ruský mistr dluží podle tamních médií hráčům plat za několik měsíců, proto zřejmě odešel i Rosa do švédské Timry. Nyní jej na cestě z klubu následuje Pletka, jemuž jeho zkušenější krajan pomáhal tlumočit. "I jeho odchod sehrál určitou roli," připojil Spálenka další příčinu předčasného Pletkova konce v klubu.

Hráčovu transferkartu vrátilo Dynamo Třinci, odkud šestadvacetiletý hokejista do Ruska odešel. Ve středu Pletka odletí domů a podle stránek Dynama by měl v kariéře pokračovat v kádru Ocelářů.

Třinec možná nedostane zaplaceno

Stejný zdroj také uvádí, že kvůli předčasnému vyvázání hráče ze smlouvy ruský klub Třinci neuhradí částku, kterou mu dluží od prosincového transferu. "Může se to stát. Pravdou je, že nám Dynamo dosud nezaplatilo, i když na to máme písemné záruky," řekl ČTK předseda představenstva třineckého klubu Evžen Delong. Jeho tým je podle Spálenky jedním z řady zájemců o Pletkovy služby.

Útočník odehrál v ruské superlize pět zápasů, v nichž nebodoval. V nedávném vítězném finále turnaje Super Six, na němž nastoupil ve všech třech zápasech, si poranil rameno a od té doby nehrál. "Už je ale v pořádku, trénuje a je připraven hrát," řekl Spálenka. V této extraligové sezóně nastoupil Pletka ke 22 zápasům, v nichž vstřelil devět branek a na dalších pět nahrál.

Reklama