Hlavní obsah

Straka dvěma góly zařídil mistrovi první výhru. Zlín udolal Litvínov v nájezdech

Praha
Aktualizováno

Výtečným způsobem vstoupili do nového ročníku hokejové Tipsport extraligy úřadující mistři z Plzně. Indiáni porazili ve čtvrteční předehrávce 1. kola před vlastním publikem Vítkovice 5:2, když se dvěma brankami blýskl kapitán mužstva Martin Straka. První body do tabulky si připsal i vicemistr ze Zlína, který zvítězil na ledě Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech. Berani zdolali svého protivníka již podeváté v řadě.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hráči Plzně gratulují Martinu Strakovi (druhý zleva) k druhému vstřelenému gólu v utkání proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Litvínov, v jehož sestavě nakonec chyběl obránce Jiří Šlégr, byl v úvodním duelu nového ročníku nejvyšší soutěže blízko plného bodového zisku. V zápase dvakrát vedl, jenže soupeř pokaždé dokázal odpovědět. Naposledy v 57. minutě Leška, který zařídil Beranům prodloužení.

V něm gól nepadl a vítěze tak musely určit až samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem ve třetí sérii hostující útočník Honejsek.

Plzeň měla proti Vítkovicím raketový nástup. Už po 26 sekundách se prosadil Straka a v 6. minutě přidal druhý zásah Sýkora. Ostravané sice v 15. minutě zkorigovali stav zásluhou Romana, Novotný však ve 25. minutě vrátil Západočechům dvougólový náskok. Sýkora poté neproměnil trestné střílení, to však domácí nemrzelo. Těsně před pauzou totiž zvýšil na 4:1 Straka, který stále není rozhodnutý, zda absolvuje celou sezónu.

Zkraje závěrečné části ještě vykřesal jiskru naděje pro hosty Vandas, Škoda si ale vítězství už nenechala vzít. Výsledek zpečetil ve 48. minutě Duda.

Hokejová Tipsport extraliga, 1. kolo:
Litvínov - Zlín 2:3 po sam. náj.
Branky: 24. Hanzl, 51. Piroš - 39. Tesařík, 57. Leška, rozh. náj. Honejsek.
Plzeň - Vítkovice 5:2
Branky: 1. a 39. M. Straka, 6. T. Sýkora, 25. Novotný, 48. Duda - 15. Roman, 44. Vandas.

Reklama