Hlavní obsah

Chabarovsk - Omsk 1:3Červenka posunul Omsk do čtvrtfinále, Češi z Chabarovsku mají po sezóně

PRAHA/MOSKVA

Hokejisté týmu Avangard Omsk jsou druhým postupujícím do čtvrtfinále play off Kontinentální ligy (KHL). Soupeře z Chabarovsku porazili i ve čtvrtém zápase, když jednu branku při vítězství 3:1 zařídil Roman Červenka. Trojice Čechů z Chabarovsku - Petr Vrána, Jakub Petružálek, a Martin Růžička - má naopak po sezóně.

Foto: www.khl.ru

Roman Červenka v dresu Omsku

Článek

Utkání začalo pro hosty výborně. V sedmé minutě otevřel skóre Pěrežogin a dvě minuty po něm dostal Omsk do dvoubrankového vedení Červenka po přihrávce Martina Škouly. Po první přestávce se prosadil další český hráč, ovšem v domácím dresu. Martin Růžička obral o puk obránce a z otočky snížil.

V obrovské šanci byl v polovině zápasu Ignatuškin, ale ani nadvakrát brankáře Omsku překonat nedokázal. Radovali se tak znovu hráči Avangardu, když z nenápadné příležitosti skóroval Averin. Domácí se i bez zraněného Petra Vrány snažili ještě vývoj utkání zvrátit, ale brankář Omsku Rämö už za svá záda další puk nepustil.

Už v neděli postoupili do čtvrtfinále hokejisté Dynama Moskva, jenž vyřadili Dynamo Minsk.

Osmifinále play off KHL:
Chabarovsk - Omsk 1:3
Branky: 21. M. Růžička - 7. Pěrežogin, 9. Červenka (Škoula), 38. Averin. Konečný stav série 0:4.
Astana - Magnitogorsk 4:1
Branky: 26. Boyd, 29. Puškarjov, 53. Junland, 56. Dallman - 10. Markov, stav série 3:1
Chanty Mansijsk - Čeljabinsk 3:6
Branky: 5. a 55. Děmagin, 3. Běljajev - 14. a 40. Antipov, 35. a 37. Čistov (na druhou Bulis), 41. Bulis, 42. Panov, stav série 1:3
Julajev Ufa - Kazaň 0:3
Branky: 10. Lukojanov, 37. J. Straka, 60. Morozov, stav série 1:3

Reklama