Hlavní obsah

Hašek překvapil: na rok si dá pauzu, pak se chce opět vrátit

PRAHA

Legendární gólman Dominik Hašek nedostal od žádného klubu takovou nabídku, která by byla zajímavá a oslovila ho. Dá si proto od hokeje pauzu, ale s návratem na led prý příští rok počítá. "V žádném případě to nebalím. Pokud vidím, že mi ruce a nohy slouží, říkám si, proč od toho utíkat," má jasno šestačtyřicetiletý brankář.

Foto: ČTK/AP

Brankář Dominik Hašek.

Článek

"Teď nebude nic. Nepřišla mi žádná nabídka, která by mě oslovila, a proto jsem se rozhodl, že letos hokej hrát nebudu," uvedl Hašek. "Ale v žádném případě to nebalím. Pokud vidím, že mi ruce a nohy slouží, říkám si, proč od toho utíkat? Nechávám to otevřené," řekl šestačtyřicetiletý brankář deníku Sport.

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a majitel olympijského zlata z Nagana, který prožil uplynulou sezónu v Kontinentální lize ve Spartaku Moskva, oznámil ukončení kariéry už třikrát s tím, že jde o rozhodnutí definitivní. Tentokrát ale poprvé otevřeně mluví o možném návratu.

"Rozdíl na těle nepozoruju"

"Je mi sice o čtyři roky víc, než když jsem končil v Detroitu, ale já žádný rozdíl na svém těle nepozoruju. Už teď si v hlavě promýšlím plány na příští rok, jak bych měl trénovat. Na co se zaměřit, co přidat, kde ubrat. Chci to pak minimálně na rok zase zkusit," uvedl Hašek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.