Hlavní obsah

Havlátův comeback se odkládá, měl by hrát až 28. listopadu

CHICAGO

Návrat českého hokejového útočníka Martina Havláta do NHL se odkládá a hvězda Chicaga zřejmě nastoupí po téměř dvouměsíční přestávce až ve středu 28. listopadu proti Tampě Bay. Minulý týden prognózy naznačovaly, že by Havlát mohl hrát už ve čtvrtek proti Calgary, ale pondělní vyšetření na klinice v Clevelandu ukázalo, že se jeho comeback ještě o pár dnů pozdrží.

Článek

Lékaři přitom podrobili Havlátovo zraněné pravé rameno i silovým testům a výsledky ukázaly, že se jeho stav stále zlepšuje. Na ledě už český hokejista trénuje s Chicagem téměř dva týdny.

Havlát se zranil hned v prvním utkání sezóny na ledě Minnesoty. Po návštěvě pěti lékařů bylo rozhodnuto, že operace není nutná, a hráč se podrobil rehabilitaci.

Havlát má s pravým ramenem dlouhodobé potíže. V ročníku 2005/06 se musel ještě při působení v Ottawě podrobit operaci a stihl jen 18 zápasů základní části. V uplynulé sezóně odehrál kvůli zranění kotníku a třísel jen 56 utkání, přesto byl s 57 body nejproduktivnějším hráčem a s 25 trefami nejlepším střelcem Blackhawks. Na konci sezóny si navíc vykloubil rameno a v dubnu podstoupil zákrok kvůli poškozené chrupavce.

Reklama

Související témata: