Hlavní obsah

Hokejisté Tampy jako první vyzkoušeli český led

PRAHA

Hokejisté zámořského týmu Tampa Bay Lightning, kteří příští víkend sehrají v Praze dva zahajovací zápasy NHL s New York Rangers, už mají za sebou první krůčky na českém ledě. Po zpožděném letu ze Spojených států mužstvo okamžitě zamířilo z ruzyňského letiště do hotelu Marriott a poté už autobus nabral směr Letňany, kde si „Blesky“ poprvé na českém území zatrénovaly.

Foto: Česká sportovní

Hokejisté Tampy Bay na tréninku v Praze-Letňanech

Článek
Fotogalerie

Jednou z původních variant byla i možnost tréninku v libeňské O2 Aréně, kde se uskuteční oba regulérní zápasy NHL, jenže to by musela výprava Tampy dorazit s časovým předstihem. Ve svém domácím stánku totiž dnes od 18:15 začala hrát pražská Slavia extraligový zápas s Plzní a Tampa dorazila do Prahy až před třetí hodinou odpoledne. Proto byla nakonec určena záložní varianta s tréninkem v Ice  Aréně v Letňanech.

Před halou, jejímž spolumajitelem je bývalý reprezentační obránce František Kučera, se už od odpoledních hodin srocovali sběratelé podpisů, novináři, ale i obyčejní zvědavci, toužící na vlastní oči spatřit hokejové miliónáře. Tým Tampy Bay dorazil těsně před půl šestou odpoledne, tedy takřka o hodinu později než bylo vůbec plánováno.

Led Tampě uvolnili mladí "Letci"

Hráči ve výstroji pouze prolétli kolem fanoušků i novinářů a vyjeli na led, který jim provizorně přepustili žáci šesté a sedmé třídy místního týmu HC Letci Letňany. Za odměnu pak mohli hokejové borce, které dosud znali jen z televize, sledovat na vlastní oči. V akci tak viděli vedle trojice Čechů Prospal, Vrbata, Kočí i poslední jedničku draftu Stevena Stamkose nebo kapitána týmu a největší hvězdu Tampy Vincenta Lecavaliera, který po operaci ramena zatím nehrál přípravné zápasy.

Do tréninku, který zpočátku řídili především týmoví asistenti, se ale bez úlev zapojil. Po kratším rozbruslení začal trénink dirigovat hlavní kouč Barry Melrose a své svěřence rozhodně nešetřil. Hráči nejprve vyjížděli po třech najednou, kdy dva si najížděli do střeleckých pozic ze stran a třetí prověřoval brankáře z druhé vlny. Následovaly série ve čtyřech hráčích z obou stran, simulace herních situací, atd.

Průvodcem po Praze bude český bitkař Kočí

"Takovéhle tréninky máme vždycky. A já osobně to i preferuju víc, než nějaké vyjíždění a podobně. Ale toho bruslení už bylo docela dost," přiznal českým novinářům zpocený Václav Prospal. "Když se vám nepovede jedno cvičení a trenér se rozhodne, že budeme na konci o to víc bruslit, tak je to dost náročný (usmál se). A po tom dlouhým letu moc sil nebylo," dodala česká hvězda Lightning.

V sobotu od 13 hodin už má Tampa naplánovaný trénink v O2 Aréně a bude si moci osahat prostředí, kde příští víkend sehraje dva ostré zápasy NHL s Rangers. A večer snad budou mít hráči i možnost poznat trochu krásy české metropole. Spolehlivého průvodce by jim mohl dělat rodák z pražských Dejvic David Kočí. "Když zbyde nějaký čas, tak jim určitě ukážu, kam mohou zajít a na co se podívat. Na Pražský Hrad a takové věci... Pořád se mne všichni na Prahu vyptávali," prozradil český bitkař.

Reklama

Související témata: