Hlavní obsah

Komisař NHL zvažuje v Evropě mnohem více zápasů

NEW YORK

Komisař zámořské NHL Gary Bettman se na mediálním summitu v New Yorku nechal slyšet, že nejbohatší hokejová liga světa uvažuje až o tuctu měst pro své potencionální zápasy hrané v Evropě a zároveň prozradil, že možná neuvolní hráče na zimní olympijské hry v Rusku v roce 2014. „Po olympiádě ve Vancouveru budeme muset zvážit klady a zápory, pro hráče je to náročné," tvrdí Bettman.

Článek

„Naše zkušenost z Londýna byla ohromná,“ pochvaloval si na serveru NHL.com Garry Bettman letošní  zahajovací zápas NHL mezi vítězem Stanley Cupu Anaheimem a Králi z Los Angeles a také potvrdil, že existuje možnost hrát další z atraktivních zápasů v Praze. „Kolují zvěsti, že příště bychom si mohli vybrat Prahu nebo Stockholm. Hledáme různé možnosti,“ dodal.

Komisař NHL by rád zajistil, aby se v Evropě odehrálo více soubojů zámořských týmu. „Představuji si, že postupem doby odehrajeme v Evropě kolem dvanácti zápasů. V Evropě je velká poptávka s ohromným zapálením fanoušků pro NHL,“ liboval si Bettman.

NHL možná nepustí hráče na olympiádu v roce 2014

Zatímco se dveře Evropy postupně otevírají pro více utkání Národní hokejové ligy, na druhou stranu by to podle Bettmana mohlo zastavit účast hráčů z NHL na olympijských hrách v Rusku v roce 2014. „Je to namáhavé, jak pro naše hráče, tak i fanoušky. Má to dopad na sezónu. Pro nás je výhodnější, když se bude pořádat olympiáda v Severní Americe než v časově vzdálených pásmech,“ vysvětlil svůj postoj.

„Vancouver není díky vzdálenosti problém, stejně jako to nebyl problém u Salt Lake City. Myslím, že po Vancouveru si budeme muset sednout, vše zhodnotit a zvážit pro a proti. Pokud klady budou převyšovat zápory a nám se to vyplatí, pak do toho půjdeme znovu,“ poznamenal otevřeně.

Pokud se však NHL rozhodne, že nepustí hráče na olympiádu do Soči v roce 2014, byl by to jistě i vzhledem k početné ruské kolonii v zámoří velký problém. Bettman však sebevědomě věří, že se hráči nevzdají NHL pro dva týdny v reprezentaci. „Nejsem si jistý, zda by se někdo na dva týdny jednou za čtyři roky vzdal možnosti hrát NHL. Nejlepší hráči světa chtějí hrát  v NHL, protože je to soutěž, kde se hraje nejlepší hokej,“ dodal závěrem.

Reklama