Hlavní obsah

VIDEO: V bitce chtěl vypíchnout soupeři oko, teď bude Ott pykat

NEW YORK

Hokejista Steve Ott z Dallasu se v sobotu rozhodl okořenit bitku s Travisem Moenem z Anaheimu pokusem o vypíchnutí oka. V úterý vedení zámořské NHL vyneslo nad hříšníkem verdikt - jednozápasový distanc a finanční pokuta ve výši 17 378 amerických dolarů. „Co se stalo nebylo správné,“ uznal bek Dallasu Darryl Sydor.

Článek

"Byla to nehoda," bránil se Ott. "Nemyslel jsem to tak," uvedl v úterý pro Star-Telegram. Ott před koncem prohraného sobotního zápasu 3:4 proti Anaheimu vyprovokoval bitku několika krosčeky na kapitána týmu Scotta Niedermayera. Svého kapitána se zastal gólman Ducks Giguere, jenž téměř srazil Otta k zemi, a Pronger s Moenem. Právě Moen s Ottem do sebe poté zaklesli.

Pěstní souboj se však Ottovi nedařil podle představ a když už se zdálo, že soky oddělí rozhodčí na ledě, pokusil se podle vyjádření sudích Ott vypíchnout soupeři oko. Tragédii zabránila pohotová reakce jednoho z arbitrů a rychlé oddělení obou kohoutů od sebe.

O finální délce trestu šestadvacetiletému Kanaďanovi rozhodla v úterý disciplinární komise NHL po vyslechnutí hráče. „Ott je zvrácený, přál bych mu, aby dostal pořádnou nakládačku,“ hlásí jeden z fanoušků na serveru Hockeyfights, kde diváci rozhodli téměř 80 procenty o vítězství Moena.

Reklama

Související témata: