Hlavní obsah

Základní cíl splnili, ale teď chtějí víc. Na Čechy si věříme, zní ze slovenské kabiny

Montreal

Čtvrtfinále juniorského mistrovství světa mezi hokejisty Česka a Slovenska slibuje bitvu jako hrom! Svěřenci trenéra Ernesta Bokroše nemají z party kolem Davida Pastrňáka, Jakuba Vrány či Patrika Zdráhala velký strach. Ba naopak. Cítí šanci na postup. "Chceme jednoznačně vyhrát," řekl v rozhovoru pro server pravda.sk útočník Róbert Lantoši.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Slovenský útočník Adam Lantoši střílí gól do sítě Německa na MS juniorů v Kanadě.

Článek

Slováci se prezentují na turnaji v Kanadě sympatickými a kolektivními výkony. Na úvod sice utrpěli debakl 0:8 s Kanadou. Náladu si ale brzy spravili, když zdolali úřadující mistry světa z Finska 2:1! Dalšímu zámořskému týmu a jednomu z favoritů šampionátu Američanům poté podlehli 0:3, na závěr skupiny A však porazili Německo 5:2 a v tabulce obsadili třetí místo.

Velmi dobře chytá brankář Denis Godla. Tým táhne sparťan Martin Réway, který vstřelil tři góly a na další dva nahrál. "My jsme hlavně tým. Ale Martin z nás vyčnívá a řídí to," přiznává Lantoši, který se v utkání proti Německu posunul do elitní formace právě k Réwayovi a Cehlárikovi.

Slováci věří, že mohou v pátečním federálním derby uspět. Zdravě sebevědomí jsou i proto, že v generálce na šampionát dokázali Přerostův výběr porazit 3:1. "V tom zápase jsme byli jednoznačně lepší. Věříme si na ně. Všichni jsme pozitivně naladěni a sebedůvěra nám nechybí. Půjdeme do toho s úsměvem na tváři a necháme na ledě všechno," varuje český tým Lantoši.

Šance jsou zhruba stejné, tvrdí kouč Bokroš

Slováci budou zvýšenou pozornost věnovat především Davidu Pastrňákovi, který proti Rusům zářil. Připravil tři ze čtyř českých gólů a národnímu týmu výrazně pomohl k postupu do čtvrtfinále. "Bude důležité ho eliminovat. Je to jejich lídr stejně jako u nás Martin Réway," tvrdí devatenáctiletý forvard švédského Västeras.

Slováci mohou jít do souboje uvolnění a v klidu. Základní cíl, kterým byla záchrana mezi elitou, totiž už splnili. Semifinále by pro ně byl bonus a třešnička na dortu. "Češi mají velmi dobře poskládaný tým s hvězdami Pastrňákem, Vránou a dobří jsou i Zdráhal či Kaše. Mají dost individualit do útoku. V něm jsou velmi silní. My hrajeme dobře, oni se zlepšili. Možná budou mít psychickou výhodu, jelikož zdolali jasně Rusy, ale šance na postup jsou přibližně stejné," řekl trenér Ernest Bokroš pro server aktuality.sk.

Podle papírových předpokladů jsou favority na postup Češi, Lantoši to ale tak jasně nevidí. "Když každý udělá na ledě, co má, neměli bychom mít problém. Vyhrajeme tak, jako se nám to podařilo v přípravě," citovala slovenského forvarda pravda.sk.

Dokážou čeští hokejisté na juniorském MS porazit Slovensko a postoupit do semifinále?
Ano
78,5 %
Ne
21,5 %
Celkem hlasovalo 19904 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS hokejistů do 20 let

  • Čtvrtfinále

  • 02.01.15      19 : 00 Montreal
    Spojené státy USA Ruská federace Rusko
    2 : 3
  • 02.01.15      21 : 00 Toronto
    Švédsko Švédsko Finsko Finsko
    6 : 3
  • 02.01.15      23 : 00 Montreal
    Česká republika Česko Slovensko Slovensko
    0 : 3
  • 03.01.15      02 : 00 Toronto
    Kanada Kanada Dánsko Dánsko
    8 : 0
  • Semifinále

  • 04.01.15      22 : 00 Toronto
    Ruská federace Rusko Švédsko Švédsko
    4 : 1
  • 05.01.15      02 : 00 Toronto
    Kanada Kanada Slovensko Slovensko
    5 : 1
  • Finále

  • 06.01.15      02 : 00 Toronto
    Kanada Kanada Ruská federace Rusko
    5 : 4
  • 05.01.15      22 : 00 Toronto O 3. místo
    Švédsko Švédsko Slovensko Slovensko
    2 : 4
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán