Hlavní obsah

Čechmánek: Rozhodčí tedy nebyl zrovna odborník

I když se snažil být co nejvíce v pohodě a žertoval po zápase s přítomnými novináři, bylo na něm vidět, že poslední dva inkasované góly ho pořádně naštvaly. Gólman Roman Čechmánek po dlouhé pauze v národním týmu proti Švédsku obstál a byl velkou oporou nezkušeného výběru. Pětatřicetiletého veterána chválil i trenér Alois Hadamczik.

Článek

Těšil jste se hodně do reprezentační branky po té dlouhé pauze?

Myslím, že to moc není o tom, jestli těšil... Ten tým co je tady, je mladý a nezkušený, takže jsem spíš očekával co bude. Jak budeme hrát. Je to samozřejmě trošičku jiné, než když hrála naše generace a trochu jsme se všichni znali.

Jste spokojený se svým návratem do národního týmu?

Spokojený... Když se vyhraje, tak je člověk vždycky spokojený. I kdybych chytal špatně a vyhrálo by se, tak bych byl spokojený.

Mrzí vás hodně ten divoký závěr zápasu?

To je úplně jedno, důležitý byl celý zápas.

Při jedné té brance jste si stěžoval rozhodčímu, že vám jeden ze Švédů bránil ve výhledu...

No pokud jste hokejový odborník, tak musíte vědět, že stál v brankovišti. To je trošičku něco jiného než že ´stál ve výhledu´. Rozhodčí nebyl odborník.

Jak jste si užil atmosféru v Sazka Areně?

Snažil jsem se soustředit hlavně na zápas. Ale atmosféra byla skvělá. Když diváci přijdou v hojném počtu na hokej a hraje se dobrý zápas, padne hodně branek, tak se diváci baví. A to je jenom dobře, proto se ten hokej hraje.

Uvědomovali jste si nějak tu sérii osmi zápasů, kdy jsme Švédy nedokázali porazit?

Mně to bylo úplně jedno. Já jsem po delší době chytal a soustředil jsem se na to, abych pomohl týmu ten zápas dobře zvládnout. Bylo jedno, jestli hrajeme proti Švédům nebo někomu jinému.

Švédové po vás docela šli, jste na tohle zvyklý ze švédské ligy?

Oni takhle hrají, chodí do gólmana. My z toho vytěžili jednu přesilovku, což nám pomohlo.

Jak se těšíte do Finska?

Zahrajeme si hokej a uvidíme, jak to dopadne (smál se).

Reklama

Související témata: