Hlavní obsah

Sýkora koučem dvacítky

PRAHA

Marek Sýkora byl podle očekávání ve čtvrtek uveden výkonným výborem hokejového svazu do funkce kouče reprezentace do 20 let, když podepsal dvouletou smlouvu.

Článek

„Sýkora v letošní sezóně perfektně zvládl práci u osmnáctky, kterou vrátil do elitní skupiny šampionátu. Ukázal, že to s mladými umí, proto dostává prostor i v další věkové kategorii,“ prozradil šéf reprezentační komise Vladimír Růžička s tím, že juniorský tým do 18 let po Sýkorovi přebírá Zdeněk Čech.

„Další reprezentační příležitost přijímám s radost. Už s osmnáctkou mě to bavilo, povedly se i výsledky a snad se mi podobně povede i s dvacítkou," řekl devětapadesátiletý Sýkora, který na příštím výkonném výboru 12. června předloží návrh realizačního týmu. „Už se těším na proces hledání a formování sestavy. Dvacítku by měl teď držet ročník 1989, který si nese cejch sestupu z juniorského mistrovství, ale ti kluci hokej určitě dovedou. Chtěl bych je dobře poznat už na letních kempech,“ dodal Sýkora.

MS dvacítek se hraje v Ottawě, i proto bude trenér chtít využít nejlepší hráče působící v kanadských juniorských soutěžích a doplnit je o talenty ročníků 1989 a 1990 z tuzemska. První Sýkorovou akcí u dvacítky mají být dva srpnové turnaje: „Jeden u nás, druhý zřejmě v Německu. Bude to vítaná možnost, jak vidět v akci i ty vybrané krajánky,“ uzavřel.

Reklama

  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán