Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers porazili Phoenix až po třetím prodloužení

LOS ANGELES

Basketbalisté Los Angeles Lakers v utkání NBA s Phoenixem ztratili vedení o 21 bodů, nakonec ale po třetím prodloužení vyhráli 139:137. Velkou zásluhu na tom měl Kobe Bryant, který předvedl nejlepší výkon v sezóně a nasbíral 42 bodů.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant (vpředu) v utkání proti Phoenixu

Článek

"Jsme mistři," prohlásil Bryant. "Jsme psychicky odolní a nikdy se nevzdáváme. Ale to není nic nového," přidal po utkání, ve kterém Lakers na domácí palubovce bojovali až do třetího prodloužení poprvé od roku 1969.

"Bylo to šílené a nakonec jsme to ustáli. Bylo to jako box v těžké váze - stáli jsme proti sobě a vyměňovali si rány," řekl Bryantův spoluhráč Ron Artest, který pět ze svých 18 bodů zaznamenal v posledních dvou minutách třetího prodloužení.

Lakers měli na dosah vítězství už v normální hrací době, když ve třetí čtvrtině vedli o 21 bodů. Phoenix ale dokázal vyrovnat a stejný kousek hosté zopakovali i v závěru normální hrací doby, když tři minuty před koncem ztráceli devět bodů.

"Měli jsme o vítězství rozhodnout mnohem dřív. Ale i tak se tahle výhra počítá," uvedl Lamar Odom, který v dresu Lakers získal 29 bodů a 16 doskoků a kvůli absenci potrestaného Andrewa Bynuma odehrál 55 minut. "Mám toho dost, už abych byl doma. A dal bych si palačinky," dodal.

"Nakonec jsme vyhráli, ale doufal jsem, že to zvládneme rychleji. Toule dobou už normálně spím," žertoval po utkání trenér Los Angeles Phil Jackson.

"Hráli jsme proti hodně dobrému týmu, který momentálně předvádí nejlepší basketbal v lize. Od Utkání hvězd prohráli jen jeden ze čtrnácti zápasů a my tak dneska měli na dosah něco výjimečného. Nepovedlo se a bolí nás to," listoval kouč Suns Alvin Gentry.

Basketbalová NBA:
Atlanta - Chicago 81:114, LA Lakers - Phoenix 139:137 po prodl., Portland - Washington 111:76.

Reklama