Hlavní obsah

Na Vánočním turnaji porazili čeští házenkáři Poláky

NOVÉ ZÁMKY/SLOVENSKO

Čeští házenkáři neprohráli ani druhý zápas Vánočního turnaje, když po čtvrteční remíze se Slovenskem porazili v pátek v Nových Zámcích Polsko 33:28. Základem úspěchu českého výběru byl vynikající výkon brankáře Tomáše Petržely, podpořený dobrou obranou.

Článek

Naši házenkáři měli od začátku převahu nad polským výběrem, když se jim dařil přechod do rychlého útoku a v prvním poločase si vytvořili až devítibrankový náskok. „Poláci věděli, že jsme nepřijeli v nejsilnější sestavě a myslím, že náš ligový výběr ze začátku trochu podcenili a byli hodně pasivní v obraně,“ říkal po utkání asistent trenéra Jiří Míka.

Oproti úvodnímu zápasu se Slovenskem Češi vylepšili i postupný útok díky příchodu Martina Hrstky, který včera chyběl kvůli zkoušce na VŠ. „Na polského brankáře platily střely ze země, tak jak je dávali především Hrstka s Buchtou. Naopak se kvůli jejich zatažené obraně nedařilo moc dohrávat útok na pivota, takže Martin Šetlík se střelecky moc neprosadil, ale v obraně odvedl kus práce,“ přibližoval Míka, kterého potěšila Šetlíkova úspěšnost při střelbě sedmimetrových hodů.

„Sedmičky jsou naše velká bolest, v poslední době jsme na velkých akcích měli problém je dávat a tak je dobře, že je tady zase někdo, kdo je schopen je střílet. Nechci předjímat nominaci na lednové ME, ale Šetlík tam určitě patří.“

Ve druhém poločase se polákům podařilo ve 45. minutě stáhnout na čtyřbrankový rozdíl, ale více jim čeští házenkáři nedovolili a vyhrál 33:28. „Nebylo to tak úplně snadné vítězství, jak by mohl napovídat průběh, ale určitě bylo bez nervů,“ uzavřel hodnocení Jiří Míka.

Sobotní program Vánočního turnaje – Levica:

10:00 Slovensko - Polsko

12:00 ČR – Maďarsko

Výsledky Vánočního turnaje:
Česko - Polsko 33:28 (16:9)
Sestava a branky ČR: Krupa, Petržela - Motl 2, Buchta 4, Kulišťák 3, Šetlík 6/5, Stehlík 4, Číp 4, Král 3, Říha, Prachař, Rams, Šulc 2, Hrstka 5.
Nejvíce branek Polska: Miszka 6, Zoltak 4. Rozhodčí: Sivák, Dvorský (oba SR), Sedmimetrové hody: 5/5 - 3/3. Vyloučení: 5:6. Diváci: 600.
Slovensko - Maďarsko 23:24.
Tabulka:
1. Česko211060:553
2. Polsko210161:602
3. Maďarsko210151:562
4. Slovensko201150:511

Reklama

Související témata: