Hlavní obsah

Enge a spol. vyhráli závod Le Mans Series v Barceloně

BARCELONA

Česko-německá posádka ve složení Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke vyhrála s továrním vozem Aston Martin závod 1000 kilometrů Katalánska, úvodní podnik vytrvalostních okruhových závodů Le Mans Series. Na trati v Barceloně ovládli Enge a spol. hned při debutu týmu královskou třídu prototypů LMP1 i absolutní pořadí.

Foto: BPA/Petr Frýba

Česko-německá posádka ve složení Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke vyhrála s továrním vozem Aston Martin závod 1000 km Katalánska.

Článek
Fotogalerie

Mücke se po startu ze třetího místa ujal vedení, ale později posádka klesla na čtvrtou pozici. Charouz s Engem jej vytáhli zpět na druhé místo a Mücke v závěru dokázal vybojovat vítězství o 14 sekund před týmem Pescarolo Sport. Ostatní posádky už neměly plný počet kol.

"Společně s vítězstvím v šampionátu Formule 3000 beru tuto výhru jako svůj dosud největší úspěch," uvedl Charouz na svém webu. "Mám obrovskou radost. V průběhu závodu jsme trochu ztráceli kvůli problémům se zadními pneumatikami a přetáčivosti. Vítězství si nesmírně vážím, protože se mi po dlouhé době podařilo vyhrát v absolutní klasifikaci závod na mezinárodní scéně," doplnil Enge.

1000 km Katalánska, vytrvalostní automobilový závod Le Mans Series:
1. J. Charouz, Enge, Mücke (ČR, ČR, Něm./Aston Martin Racing) 209 kol, 2. Boullion, Tinseau (Fr./Pescarolo Sport) -14,884, 3. Ortelli, Senna (Fr., Braz./Team Oreca Matmut-AIM) -3 kola.

Reklama

Související témata: