Hlavní obsah

FANTASY: O víkendu se jede Velká cena Maďarska

Po Velké ceně Velké Británie se formule 1 přesunula do Maďarska, kde se o tomto víkendu uskuteční na okruhu Hungaroring desátý podnik letošní sezóny.

Hamilton by mohl v Maďarsku navázat na vítězství z Velké Británie.

Článek

Velkou cenu Británie velmi zdramatizovali piloti Williamsu, kteří se dlouhou dobu pohybovali na špici startovního pole. Vše však změnil déšť. Na mokru zjevně nejistý Bottas v bitvě o třetí místo podlehl Rosbergovi. Německý pilot následně předjel i Massu a dostal se za Hamiltona. Williamsy taktiku na mokru nezvládly, zajely k výměně pneumatik do boxů pozdě a přišly o stupně vítězů. Na třetí příčku se šest kol před cílem protlačil Vettel.

Hamilton si dojel pro prvenství a připsal si na své konto 38. vítězství v kariéře. Britský pilot má v boji o titul mistra světa na svém kontě 194 bodů. Druhý Rosberg se pyšní 177 body. Na třetím místě je Vettel se 135 body. Pohárů konstruktérů s převahou dominuje Mercedes před Ferrari. Kolem italské stáje je teď velmi rušno. Podle zákulisních informací Kimiho Räikkönena údajně nahradí od roku 2016 nadějný Valtteri Bottas z Williamsu.

Minulý rok se Stříbrným šípům v Maďarsku nedařilo

Loňská Velká cena Maďarska byla unikátní a to hned ve dvou případech. Za prvé zde nevyhrály Mercedesy. Sedmdesát kol dlouhý závod dotáhl do vítězného konce Daniel Ricciardo. Na druhém místě jej doprovodil Fernando Alonso, který tehdy hájil barvy Ferrari. Až na třetím místě zachraňoval čest Stříbrných šípů Lewis Hamilton. Rosberg dojel čtvrtý.

Za druhé se jednalo teprve o třetí Velkou cenu Maďarska, která byla ovlivněna deštěm. V letošní sezóně vždy triumfoval v závodě pilot Mercedesu. Přinese Velká cena jiného vítěze nebo vše zůstane v zajetých kolejích?

Reklama

Související témata: