Hlavní obsah

Trojnásobný šampión ChampCar Bourdais přichází do F1

LONDÝN

Trojnásobný vítěz zámořské série ChampCar Sébastien Bourdais se dočkal vysněného angažmá ve formuli jedna. Francouzský pilot bude od příští sezóny jezdit v monopostech týmu Torro Rosso, kde nahradí neúspěšného Itala Vitantonia Liuzziho. Osmadvacetiletý Bourdais se přesune do formule jedna po skončení letošní sezóny ChampCar, která vyvrcholí 2. prosince.

Článek

"Nějaký čas jsem si musel počkat, ale konečně už je to tady," uvedl dnes v oficiální tiskové zprávě Bourdais, jenž letos třikrát v barvách Torro Rosso testoval. "Chci poděkovat všem v Red Bull Racing za to, že mi věří a že mi umožnili dlouho očekávanou šanci ve formuli jedna."

Bourdais bude od příští sezóny tvořit dvojici s dvacetiletým Němcem Sebastianem Vettelem, jenž už před nedělní Velkou cenou Maďarska nahradil natrvalo Američana Scotta Speeda. Speed ani Liuzzi v dosavadních jedenácti závodech nedosáhli na body.

Bourdais, rodák z Le Mans, jezdí v zámoří za elitní tým Yates/Newman/Haas/Lanigan Racing a útočí na rekordní čtvrtý triumf v seriálu za sebou.

Reklama