Hlavní obsah

Mistr světa formule 1 má šanci na Le Mans. Räikkönen bude testovat Peugeot

PRAHA

Stal se mistrem světa ve formuli 1, ve středu bude Kimi Räikkönen na španělském okruhu v regionu Aragon testovat Peugeout 908 Le Mans třídy LMP1, což značí, že by se finský pilot mohl objevit na slavném závodu, který se jezdí na čtyřiadvacet hodin. „Bylo by skvělé účastnit se Le Mans,“ přiznal bývalý závodník F1 pro Turun Sanomat.

Foto: Zdeněk Sluka

Kimi Räikkönen

Článek

Räikkönen také ale dodal: „Pokud chcete jet závod, měli byste absolvovat nějaké testovací závody. Mohlo by být složité, dostat je do mých plánů,“ dodal Fin.

Člen vedení týmu Peugot Jean-Marc Gales ale nepotvrdil testy, které má Räikkönen před sebou. Na druhou stranu zase připustil, že tohoto pilota je možné angažovat.

„Nemohu to vyloučit. O jezdcích pro příští rok ještě není rozhodnuto. To závisí na tom, jak bude rychlý,“ pověděl Gales, který odmítl prozradit více. Právě testy ukáží, jak rychlý může být Räikkönen v závodním prototypu.

Nyní má testovat Peugeot Fin, před ním už zkouškou prošel například i král rallye Sebastian Loeb. Pokud bývalý šampión F1 uspěje, postaví se vedle Jacquesa Villeneuvea z Kanady, ten slavil ve formuli 1 v roce 1997 a za Peugeot jezdil v letech 2007 a 2008. Známá jména prostě táhnou.

Reklama