Hlavní obsah

Tragická předehra Dakaru. Při rallye v Argentině zahynul motocyklista Rojas

Praha

Smutná zpráva zasáhla ve čtvrtek účastníky soutěže Dakar Series Desafio Ruta 40, která se jede v Argentině jako druhý díl mistrovství světa v cross country rallye. Při čtvrtém dílu soutěže z Belénu do Chilecita totiž tragicky zahynul domácí motocyklista Nicolas Rojas, pro nějž byla účast v soutěži přípravou na start na slavné Rallye Dakar.

Foto: Sport.cz

Mezi motorkáře na Desafio Ruta 40 sáhla smrt.

Článek

Pětatřicetiletý motorkář startující shodou okolností s číslem 35 utrpěl smrtelná zranění nedlouho po startu do měřeného úseku, z nějž stačil odjet jen půldruhého kilometru. Rodák z La Plata, který v průběžném pořadí soutěže figuroval na dvacátém místě, vyjel z tratě a při pádu utrpěl mnohačetná zranění, mj. v lebeční oblasti, jimž na místě podlehl. Přivolaní záchranáři mohli již jen konstatovat smrt.

Rojas patřil mezi zkušené jezdce endura, jemuž se věnoval od roku 1996, a jednu soutěž Dakar Series absolvoval bez problémů již loni. V pondělí před startem Desafio Ruta 40 prohlásil, že je lehce vyděšený z kvalitní konkurence, která se na rallye sešla, a že si klade za hlavní cíl dojet v pořádku do cíle. Jeho přání ale zůstalo nenaplněno...

Vedení i účastníci rallye vyjádřili po tragické události hlubokou soustrast, soutěž nicméně pokračuje dál. Mezi motorkáři se po čtvrteční etapě vyšvihl do čela pořadí trojnásobný vítěz Dakaru Španěl Marc Coma.

Reklama

Související témata: