Hlavní obsah

Čeští boxeři v Ostravě na zlato nedosáhli, turnaj ovládli Irové

OSTRAVA

Domácí boxeři se nedočkali na Velké ceně Ostravy vítězství. Vardan Besaljan i Dominik Musil svá finále s irskými soupeři prohráli a získali stříbrné medaile. Nejúspěšnější výpravou 39. ročníku bylo právě Irsko, jehož boxeři triumfovali v pěti váhových kategoriích. Dvě prvenství vybojovali Bělorusové, po jednom Rusko a Tunisko.

Článek

Besaljan ve finále váhy do 75 kilogramů prohrál s Jasonem Quigleym vysoko 2:7. Nezopakoval suverénní výkon ze semifinále a nebyl se svým vystoupením příliš spokojený. "Chyběla mi šťáva. Nedostal jsem se vůbec do tempa a od začátku jsem musel dohánět náskok soupeře," řekl český reprezentant.

"Bylo cítit, že ještě nejsem na začátku sezony pořádně vyboxovaný. Nedokázal jsem dodržet taktiku, kterou jsme si řekli s trenérem. Soupeř byl tentokrát lepší," uznal Besaljan.

Musil v nejtěžší kategorii nestačil na Seana Turnera, který se v turnaji představil úplně poprvé, protože v semifinále vyhrál bez boje. Podsaditý boxer byl však nečekaně mrštný, a to na Musila platilo. "Byl rychlejší než já, vůbec jsem nedokázal využít výškovou převahu ani delší paže. Vůbec jsem se nedostal do tempa," konstatoval Musil.

Také jeho prý turnaj na začátku sezony nezastihl v optimální formě. "Nebylo to úplně špatné, hlavně v semifinále jsem zaboxoval dobře. Ale v boji o zlato mi scházela rychlost a jistota. Je to velká škoda, protože si myslím, že bylo v mých silách irského soupeře porazit," doplnil.

Reklama