Hlavní obsah

Česko - Brazílie 5:0Po čtyřech prohrách pozemkáři na olympijské kvalifikaci poprvé slavili úspěch

Kakamigahara

Po čtyřech prohrách a ztrátě šance na olympijskou účast si čeští pozemní hokejisté připsali na kvalifikačním turnaji v Japonsku první vítězství. V souboji dvou nejhorších týmů šestičlenné skupiny porazili Brazílii 5:0. Se stejným soupeřem se v neděli utkají o konečné páté místo.

Foto: S.R.P.ik, CO

Ilustrační foto.

Článek

Češi zahájili kvalifikaci prohrou s domácí Japonskem, pak podlehli Jihoafrické republice a o gól Rakousku i Číně. Obě asijská mužstva a Jihoafričané zůstávají ve hře o jediné postupové místo do Londýna.

O české branky do brazilské sítě se v pátek podělilo pět různých střelců. V prvním poločase to byli Bernátek s Burešem a Procházkou, který skóroval z trestného rohu, po změně stran přispěli k vysoké výhře Seemann a Vacek.

"Nebylo to perfektní, ale dobré. Vytvořili jsme si velmi mnoho šancí, ale opět jsme měli problém s jejich proměňováním. Na tom budeme muset do startu Světové ligy a mistrovství Evropy v Belgii zapracovat. Stejně jako na fyzičce a odbourání základních individuálních zlozvyků a z toho pramenících chyb," řekl svazovému webu německý asistent českého týmu Chris Faust.

Olympijský kvalifikační turnaj v pozemním hokeji mužů v Kakamigahaře (Japonsko):
Česko - Brazílie 5:0 (3:0)

Reklama

Související témata: