Hlavní obsah

Altrichter: Máme více sil, musíme toho využít

PRAHA

Gólman hokejistů Zlína Martin Altrichter zazářil ve dvou finálových utkáních v pražské Sazka Areně. V nedělním i pondělním zápase byl v ohni střel, propustil však jen jedinou z hole kapitána domácí Slavie Josefa Beránka. Z náhradníka se stal žolík Zlína v boji o mistrovskou korunu s obhájci trofeje. Pro deník Právo hrdina utkání líčil své dojmy.

Článek

"Nečekal jsem, že bychom si z Prahy mohli odvést obě výhry. Ale stále ještě není rozhodnuto. Nechceme nic podcenit, víme, že Slavia otočila podobný stav v semifinále se Spartou. Ta jejich otočka mě docela straší, avšak ve čtvrtek je zkusíme ubruslit a vyhrát na domácím ledě. Myslím, že máme více sil, zřejmé to bylo ve třetím dějství včerejšího utkání. Toho je třeba ve Zlíně využít.

Ačkoliv jsem v sezóně moc utkání neodchytal, snažím se udržet po celý rok psychicky nahoře a teď se mi to vyplácí. Pomohla mi také slova trenéra Bokroše, když mi oznamoval v den zápasu nominaci i do čtvrtého finále. Tvrdil, že se mnou v bráně můžeme to finále obrátit už v Praze a mě těší, že se to vyplnilo.

V pondělním utkání mi bylo nejhůře v první třetině. Mohu děkovat Bohu, dvakrát mě zachránila tyčka. Ta první byla úplně čistá, ve druhém případě jsem koncem lapačky posunul puk na brankovou konstrukci a když se odrazil, naštěstí ho beci zpacifikovali.

Slavia ohlašovala po nedělní porážce větší tvrdost před brankovištěm a zejména Antoš to plnil až nadmíru. Některé zákroky přeháněl, ale je to jeho styl. Jednou měl ovšem štěstí, že nestál blíž, nejspíš bych ho praštil."

Reklama

Související témata: