Hlavní obsah

Bílý balet nemá osmifinále stále jisté

Velkým překvapením nakonec může skončit skupina C Ligy mistrů, v níž do posledního kola vstupují všechna mužstva s ambicemi na postup. Nejvýhodnější pozici má madridský Real, kterému stačí neprohrát před vlastním publikem s Laziem Řím. Podobně je na tom Olympiakos Pireus, jenž potřebuje vydolovat alespoň bod ze zápasu s Werderem Brémy.

Článek

Bílý balet vstoupil do letošního ročníku Ligy mistrů dobře a před 14 dny už tak mohl slavit postup, kdyby uhrál alespoň bod v zápase s Werderem Brémy. To se však nestalo, jelikož Němci předvedli velmi dobrý výkon, který korunovali hned třemi góly. Real je na tom však stále velmi solidně, nýbrž má k dispozici ještě dnešní domácí souboj s Laziem, v němž chce bezesporu potřebný bod získat za každou cenu.

Svěřenci trenéra Bernda Schustera letos myslí na úspěch i na domácí scéně, což potvrdili i o víkendu na hřišti Betisu Sevilla, kde vyhráli 1:0 a upevnili si tak vedoucí příčku tabulky. Tři body by bodli Realu i dnes v závěrečném utkání skupinové fáze milionářské soutěže. „Vyhrát a stát se lídrem skupiny, to jsou pro nás dvě nejdůležitější věci před zápasem s Laziem,“ konstatoval záložník Guti, který si je vědom faktu, že v případě postup z prvního místa, narazí jeho klub v osmifinále na papírově slabšího soupeře.

Zvítězit však dnes bude chtít i římské Lazio, které se v poslední době dostalo i díky vyprázdněné marodce z krize a pro domácí Real nebude jistě jednoduchým soupeřem. Muži kouče Delia Rossiho by se navíc případným tříbodovým úspěchem postarali o senzaci, jelikož by do jarních bojů Ligy mistrů postoupili právě na úkor nejznámějšího klubu světa. „Sice nás spasí jen zázrak, ale já v něj věřím,“ řekl sám trenér Rossi, jehož mužstvo porazilo o víkendu 2:0 Catanii.

„Musíme hrát ještě lépe než v posledních ligových zápasech. V Madridu budeme potřebovat něco mimořádného,“ dodal kouč hostí, jehož tým potřebuje ke stoprocentní jistotě postupu zvítězit o dvě branky, jelikož může nastat situace, že Real, Lazio a Olympiakos budou mít shodně 8 bodů a rozhodovala by minitabulka. Uzdravující se Lazio bude dnes postrádat už pouze obránce Mobida Diakitu.

Jestli si myslíte, že Real zvládne toto utkání a vítězstvím si zajistí první místo ve skupině, tak si na něj vsaďte s kursem 1.30. Lazio má sice stále šanci na postup, ale dnes je považováno za outsidera utkání s kursem 8.00 rovných na její vítězství. Remízu společnost bwin ocenila kursem 4.75.

Reklama