Hlavní obsah

Řím uvidí souboj titánů

Největším magnetem dnešního dne Ligy mistrů je pravděpodobně souboj římského AS s madridským Realem. Obě mužstva prošla do jarních bojů milionářské soutěže bez problémů, do čtvrtfinále se však podívá pouze vítěz dvojzápasu, který začne v italské metropoli.

Článek

Římané prožívají úspěšnou sezonu, ale dosavadní výsledky jim bezesporu stále nestačí, jelikož konečně zase chtějí vyhrát nějakou tu trofej. Těžko soudit, v jaké soutěži jí mají nejblíže, jelikož v Serii A ztrácejí na vedoucí Inter 11 bodů, v domácím poháru je čeká teprve semifinále a v Lize mistrů vstoupí do vyřazovacích bojů až dnes.

Uspět mezi evropskou elitou nebude pro svěřence Luciana Spallettiho vůbec nic jednoduchého, ostrá zkouška je čeká už v osmifinále s Realem Madrid. Do úvodního zápasu navíc nevstoupí v nejlepší náladě, jelikož o víkendu prohráli s Juventusem. „Zkomplikovali jsme si šance na vítězství v Serii A,“ konstatoval kanonýr posledních týdnů Mancini. „Liga mistrů je pro nás nyní možná hlavní cíl s ohledem na domácí konkurenci, ale nevzdáváme se a budeme bojovat až do konce,“ dodal brazilský forvard, po jehož boku dnes nebude chybět kapitán Francesco Totti ani Mirko Vucinič, který o víkendu odpočíval.

Ještě lepší sezonu zažívá Real Madrid, jenž s pětibodovým náskokem vévodí španělské Primera division, kde si titul jistě nebude chtít nechat ujít. Ty nejvyšší ambice má však i v Lize mistrů, v níž na podzim odehrál velmi slušné zápasy především po ofenzivní stránce. V obraně už tak úspěšní muži kouče Bernda Schustera nebyli, jelikož devět inkasovaných branek v šesti zápasech je na celek takového formátu opravdu hodně.

Díry v obraně by se dnes mohli Bílému baletu stát osudnými, jelikož Řím má hráče, kteří je umí potrestat. „Zápas v Římě je pro nás nesmírně důležitý. Hráči mají velkou motivaci, která nesouvisí pouze s dnešním zápasem, ale celkovým úspěchem v Champions league,“ řekl trenér Schuster, který se bude muset obejít bez zraněných Robinha, Wesley Sneijdera, Marcela a Christopha Metzeldera.

Jestliže dnes hledáte utkání s favoritem, tak právě toto do vašeho výběru nepatří. Na AS Řím vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 2.50. Remízu si vsadíte s kursem 3.05 a na vítězství hostů ze Španělska za kurs 2.65. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama